Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úvodný program F1 je známy. Sezóna sa začne u susedov

Sezóna formuly 1 sa začne 5. júla Veľkou cenou Rakúska. Vedenie F1 v utorok zverejnilo oficiálny program úvodných ôsmich pretekov tohto ročníka.

02.06.2020 12:04
Lewis Hamilton Foto: ,
Podarí Lewisovi Hamiltonovi obhájiť majstrovský titul?
debata

Celkovo by chceli do decembra uskutočniť 15–18 podujatí.

Rakúsko bude hostiť dve veľké ceny, po úvodných pretekoch sa o týždeň neskôr na okruhu Red Bull Ring uskutoční repríza. O ďalší týždeň sa kolotoč F1 presunie do susedného Maďarska.

Po mesačnej pauze bude hostiť dve VC okruh Silverstone vo Veľkej Británii. Kráľovná motošportu potom zavíta do Španielska, Belgicka a začiatkom septembra do Talianska.

Ďalší program zverejnia v nasledujúcich týždňoch v závislosti od vývoja situácie vo svete. Predbežne sa počíta, že úvodné preteky v Rakúsku budú bez divákov, ale predstavitelia F1 veria, že postupne sa preteky uskutočnia aj za prítomnosti fanúšikov.

„V uplynulých týždňoch sme tvrdo pracovali a sme radi, že sa nám podarilo skompletizovať úvodný kalendár. Dúfame, že sa situácia upokojí a postupne budeme môcť privítať aj fanúšikov v bezpečných podmienkach. Vieme však, že začiatok sezóny poteší priaznivcov na celom svete,“ uviedol výkonný riaditeľ F1 Chase Carey na oficiálnom webe seriálu.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Veľká cena Rakúska