Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettela prinútila na odchod enormná kritika. Häkkinen vie, čo by mu pomohlo

Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Mika Häkkinen tvrdí, že Seabastiana Vettela prinútila odísť z Ferrari enormná kritika.

02.06.2020 09:58
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata

Nemecký pilot v tomto roku odjazdí poslednú sezónu v tíme z Maranella, keďže nepodpísal predĺženie kontraktu. V talianskej stajni ho v sezóne 2021 nahradí Carlos Sainz, Vettelovo ďalšie pôsobisko nie je známe, spájajú ho s Mercedesom či Renaultom, vylúčený nie je ani Aston Martin. Hovorí sa však aj o pauze či odchode do pretekárskeho dôchodku.

Čoskoro 33-ročný Vettel k štyrom titulom z Red Bullu (zatiaľ) nepridal piaty v červenej kombinéze, v najbližších mesiacoch pri skrátenej sezóne bude mať poslednú šancu.

„Jeho vek nie je problém. Stále je to mladík,“ povedal Häkkinen v podcaste F1 Nation.

Mika Häkkinen v decembri 2018. Foto: SITA/AP, Jane Barlow
Mika Häkkinen Mika Häkkinen v decembri 2018.

„Mám pocit, že vo Ferrari prežil veľké sklamanie. Vettelova radosť z tímovej práce vyprchala. Neužíval si pôsobenie v stajni, pretože ho celý čas enormne kritizovali. Takýto typ tlaku a kritiky nemôže zostať na pleciach jedného človeka,“ zamyslel sa 51-ročný Fín.

Vettel je známy tým, že svoje súkromie si prísne stráži a nie je aktívny na sociálnych sieťach. Podľa Häkkinena by mu pomohlo, keby sa stal prístupnejší a odporučil by mu spôsob komunikácie cez internet, ktorému sa vyhýba.

„Má skvelú osobnosť, je to milý chlapík. Poznám ho dlhé roky, keď sa pred vami otvorí, porozpráva o sebe, rodine či pretekárskej kariére, cítiť z neho dobrotu. Síce komunikuje s fanúšikmi prostredníctvom tlačových konferencií, ale mám pocit, že to nestačí. Na sociálnych sieťach by ukázal, kto v skutočnosti je. Priaznivci by to radi počuli,“ pokračoval.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Sebastian Vettel #Mika Häkkinen