Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budeme poriadne zhrdzavení, vraví Hamilton. Spomínal aj na Laudu

Naposledy sedeli v súťažnom kokpite začiatkom decembra minulého roka. Pre pandémiu koronavírusu si jazdci formuly počkajú na ostrý štart sezóny až do začiatku júla. Ak pôjde všetko podľa plánov...

20.05.2020 21:37
Lewis Hamilton, Niki Lauda Foto: ,
Lewis Hamilton a Niki Lauda v októbri 2017.
debata

Šesťnásobný majster sveta a obhajca titulu Lewis Hamilton z Mercedesu predpovedá, že spolu s ostatnými pretekármi sa bude musieť pripraviť na veľa bolesti, keď sa ročník konečne začne.

„Verím, že sa vrátime silnejší,“ povedal Brit pre kanál svojho tímu na Youtube. „Keď si sadneme do monopostov na piatkový tréning, budeme poriadne zhrdzavení,“ predpovedá.

Všetko, čo je k dispozícii

Dodal, že počas neplánovanej dovolenky urobil všetko pre to, aby sa vrátil na okruhy v čo najlepšej forme.

„Som zvedavý, ako sa do toho pustíme. Udržiavam si telefonický kontakt s Bonom (pretekovým inžinierom Petrom Bonningtonom, pozn.) a Jameson (Allisonom, technickým riaditeľom), diskutujeme o plánoch k začiatku sezóny. Využijeme všetko, čo je k dispozícii. Pravdepodobne si sadnem aj do simulátora, aj keď to nemám v obľube. Musíme vstúpiť do sezóny tak, ako keby sme nevynechali ani jedny preteky,“ vraví Hamilton.

Oslavy šiesteho titulu Lewisa Hamiltona v F1 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lewis Hamilton oslavuje šiesty titul pred boxom...

Zároveň si uvedomuje, že bude veľmi náročné dostať sa do špičkovej formy na začiatku júla.

„Ak sa v týchto dňoch nesnažíte zlepšiť, čo robíte? Len márnite čas sedením na zadku. Nik nám nedá nič zadarmo. Musíme tam ísť a dostať všetko, čo chceme. Túžiť po tom viac ako súper, s ktorým bojujete,“ doplnil Hamilton.

Aktuálnu kondíciu si pochvaľuje: „Ale moja forma by mohla byť aj lepšia. Ak vidím, že som na nejakom mieste pribral, pracujem viac na tom, aby som to zhodil. Napríklad si idem zabehať.“

Laudov duch je s ním

Pre Motorsportweek si spomenul aj na legendárneho Nikiho Laudu, ktorý zomrel presne pred rokom.

„Keď som niečo zvládol, sňal čiapku. To bol najlepší pocit. Radil mi aj po pretekoch, v čom by som sa mohol zlepšiť. Nikdy neubral plyn. To, čo ma naučil, používam každý deň. Niki ma presvedčil, aby som sa pripojil k tímu, v ktorom ma čaká veľa úspechov. Som vďačný za tú šancu a navždy ho budem mať rád. Viem, že jeho duch je s nami na pretekoch,“ nepochybuje Hamilton.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #niki lauda