Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettela nahradí Sainz. Španielovo miesto v McLarene obsadí Ricciardo

Španiel Carlos Sainz bude novým pilotom Ferrari v motoristickej F1. Nahradí Nemca Sebastiana Vettela a v talianskom tíme vytvorí od nasledujúcej sezóny tandem s Charlesom Leclercom.

14.05.2020 09:34 , aktualizované: 11:21
Carlos Sainz Foto: ,
Carlos Sainz.
debata

Štvornásobný majster sveta Vettel bol v predchádzajúcom ročníku v tieni Monačana a s Ferrari sa nedohodol na novom kontrakte. Scuderia s Leclercom počíta dlhodobo a 25-ročného Španiela si vyhliadla ako ideálnu dvojku.

„Sainz rokoval s McLarenom o zotrvaní aj po roku 2020, ale vidina popredného tímu ho presvedčila na zmenu,“ uvádza portál BBC.

Sainz vstúpil do prestížneho seriálu v roku 2015, pôsobil v tímoch Toro Rosso, Renault a momentálne jazdí za McLaren.

V sezóne 2019 obsadil šieste miesto v celkovom hodnotení. V britskom tíme ho vystrieda súčasný pilot Renaultu Daniel Ricciardo z Austrálie, ktorý podpísal dlhodobý kontrakt.

„Jeho podpis je ďalším krokom vpred v našich dlhodobých plánoch a nášmu tímu prináša spolu s Landom (Norrisom, spolujazdcom, pozn.) novú vzrušujúcu dimenziu. Je to skvelá správa pre náš tím a fanúšikov,“ uviedol šéf McLarenu Zak Brown.

K Sainzovi povedal: „Chcel by som sa poďakovať Carlosovi za vynikajúcu prácu, ktorou prispel k zlepšeniu nášho výkonu. Je to skutočný tímový hráč, do budúcnosti mu prajeme všetko dobré.“

„Som veľmi vďačný tímu Renault za čas, ktorý sme spolu strávili a za to, že ma prijal. Zatiaľ sme neskončili, neviem sa dočkať návratu na štart v tomto roku. Moja ďalšia kapitola ešte nenastala, dokončime ju silní,“ napísal Ricciardo na Instagrame.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #Carlos Sainz #Charles Leclerc