Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muž dvoch tvárí. Schumacher bol na trati bezohľadný, mimo nej najsrdečnejší

Keďže na štart sezóny formuly 1 si fanúšikovia budú musieť ešte počkať, zostáva im virtuálna alternatíva či archívy pamätných pretekov. Čakanie im však môžu skrátiť aj spomienky bývalých jazdcov.

04.05.2020 08:34
Nick Heidfeld, Michael Schumacher Foto: ,
Nick Heidfeld (vľavo) a Michael Schumacher v apríli 2011.
debata

Podelil sa s nimi aj Nick Heidfeld, ktorý poskytol rozhovor oficiálnemu podcastu šampionátu Beyond The Grid.

Nemec pôsobil v kráľovnej motošportu v rokoch 2000 až 2011. Trinásťkrát stál na pódiu, čo je najviac pre jazdca, ktorý nevyhral ani jedny preteky. Mal možnosť pretekať v rovnakej ére ako najúspešnejší pilot v histórii F1 Michael Schumacher. Práve Heidfelda považovali za jeho nástupcu.

Čisté jazdecké umenie

„Na začiatku kariéry, keď už bol majstrom sveta, som nemal dosť konkurencieschopný monopost, aby som si s ním mohol zmerať sily. Keď som jazdil vo Formule 3000 na monackej trati, sledoval som jeho preteky. Vyčnieval najviac zo všetkých. Viacerí obdivovali jeho kondíciu, technické znalosti, ale aj jeho čisté jazdecké umenie bolo fenomenálne,“ vraví Heidfeld o slávnom krajanovi.

Spomenul dve tváre legendy. Mimo trate bol Schumacher priateľský, ale na nej nemilosrdný.

„Na trati bol úplne iným človekom. Bezohľadným, agresívnym, často aj neférovým. Urobil niekoľko hlúpych a neprijateľných vecí. Ale mimo monopostu bol jednou z najmilších osôb, akú si viete predstaviť. Bol srdečný človek a rodina preňho znamenala veľmi veľa,“ vraví Heidfeld.

Fantastický od motokár

Ocenil aj pomoc Schumachera v rámci šampionátu.

„Otvoril dvere do F1 viacerým jazdcom – vrátane mňa. Či mi pomohol? Povedal by som, že áno, vďačím aj tomu, že som ho spoznal už z motokárových čias. Bol o niekoľko rokov starší, takže sme neboli najlepší kamaráti, ale poznali sme sa. V motokárach sme proti sebe kvôli rôznym vekovým kategóriám nesúťažili, ale keď som ho sledoval na trati v Kerpene, bol fantastický,“ dodal Heidfeld.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Nick Heidfeld