Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musk je diktátor a preto to funguje, tvrdí Ecclestone. Spomínal aj Hitlera či Trumpa

Podľa bývalého lídra F1 Bernieho Ecclestonea je reálne odjazdiť v tejto sezóne aspoň osem veľkých cien. To je minimálny počet pretekov potrebných, aby Medzinárodná automobilová federácia (FIA) oficiálne uznala F1 za seriál majstrovstiev sveta.

03.05.2020 16:42 , aktualizované: 04.05.2020 16:47
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone (vpravo) v debate so šéfom Red Bullu Christianom Hornerom.
debata

Vedenie prestížneho seriálu zo spoločnosti Liberty Media napriek pandémii nového koronavírusu stále ráta s pätnástimi až osemnástimi podujatiami. Ročník by mal odštartovať v júli dvoma pretekmi v rakúskom Spielbergu.

V kalendári figurovalo pôvodne 22 VC, ale pre šírenie nákazy museli zrušiť podujatia v Austrálii a Monaku a odložiť súťaže v Bahrajne, Vietname, Číne, Holandsku, Španielsku, Azerbajdžane, Kanade i Belgicku.

„Osem veľkých cien by nemalo byť žiadnym problémom. V Rakúsku už nie sú opatrenia také prísne. Otázne je, či sa niektorým tímom podarí vycestovať z Talianska, či sa odtiaľ podarí vycestovať firme, ktorá dodáva pneumatiky,“ povedal 89-ročný Brit pre periodikum Sunday Express.

Na Red Bull Ringu by sa malo začať 5. júla.

Hitlera vraj neobdivuje

V rozhovore pre Autocar sa Ecclestone podelil s názorom na viaceré osobnosti či na Brexit.

O Adolfovi Hitlerovi

V skutočnosti som nikdy nepovedal, že ho obdivujem. Keď sa však dostal k moci, je zrejmé, že urobil pôsobivé veci. Nemocnice, vlaky a podobne. Ale to, čo nasledovalo, bolo, samozrejme, šialené a zlé.

O Donaldovi Trumpovi

Myslím si, že odvádza skvelú, vynikajúcu prácu. Má nápady a zavádza ich do praxe.

O Vladimirovi Putinovi

Poznáme sa. Má istú povesť, ktorú si nezaslúži. Je to ochotný a priamy muž.

O Borisovi Johnsonovi

Aj on je priamočiary. Rovnako ako každý v jeho postavení robí chyby, ale ľudia si ich zapamätajú len vtedy, keď na ne upozorňujú.

O Elonovi Muskovi

Je fantastický, urobil neuveriteľnú prácu. Boli časy, keď si ľudia mysleli, že Tesla do nasledujúceho rána skončí. Zachránil ju. Neverím v demokraciu, verím v diktatúru. Musk je diktátor a preto veci fungujú. Vďaka diktátorom sa dosiahlo veľa vecí, nie zásluhou demokracie.

O Brexite

Ak má Európska únia prežiť, musí si urobiť poriadok v aktivitách. Pôvodná myšlienka Európskej únie bola fantastická, ale stala sa príliš demokratickou. Nemyslím si, že je potrebné, aby Veľká Británia bola členom EÚ. Myslím si, že musíme udržiavať obchodné vzťahy s Európou a naopak, som presvedčený o tom, že to bude pokračovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #F1 #Bernie Ecclestone #koronavírus