Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettelovi sa milióny od Ferrari mália. Skloňuje sa návrat Alonsa

Vráti sa po dvoch rokoch do kolotoča formuly 1 dvojnásobný šampión?

22.04.2020 18:46
Sebastian Vettel, Fernando Alonso Foto: ,
Sebastian Vettel (vľavo) a Fernando Alonso v júni 2016.
debata

Sebastian Vettel vraj odmietol prvú ponuku na predĺženie zmluvy vo Ferrari, ktorá vyprší po tomto roku. Ako píše Gazzetta dello Sport, nemeckému jazdcovi, ktorý jazdí v červenej kombinéze od roku 2015, ponúkla stajňa na sezónu len 12 miliónov eur. Jeho súčasný ročný kontrakt je 40 miliónov eur ročne.

Nemecký jazdec má na konte štyri tituly, ale získal ich ešte vo farbách Red Bullu.

Sebastian Vettel pri monoposte Ferrari. Rozlúči... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Sebastian Vettel Sebastian Vettel pri monoposte Ferrari. Rozlúči sa so slávnym talianskym tímom?

Prednedávnom mu bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone poradil, aby ukončil kariéru alebo prestúpil do iného tímu. Spomenul McLaren, ktorý sa vracia od sezóny 2021 k motorom Mercedesu. Ecclestone narážal aj silnejúcu pozíciu dravého mladíka Charlesa Leclerca, ktorého si Ferrari poistilo do konca sezóny 2024.

Ak by sa Vettel s talianskou stajňou nedohodol, za možných nástupcov považuje taliansky denník Carlosa Sainza z McLarenu, Daniela Ricciarda z Renaultu, ale aj Antonia Giovinazziho (Alfa Romeo).

Podľa stránky F1 Insider nie je vylúčený ani návrat Fernanda Alonsa, ktorý opustil šampionát v roku 2018, ale viackrát naznačil, že si vie predstaviť návrat. V monoposte Ferrari jazdil v sezónach 2010 – 2014, nepodarilo sa mu vybojovať titul, no dvakrát skončil na celkovom druhom mieste. Španiel bude mať v lete 39 rokov.

Štart sezóny F1 oddialila pandémia koronavírusu, podľa najpozitívnejšieho scenára by sa prestížny seriál mohol začať 5. júla v Rakúsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Fernando Alonso #Sebastian Vettel