Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ecclestone odpisuje sezónu F1. Coulthard oponuje: Už čoskoro sa bude jazdiť

Niekdajší dlhoročný promotér formuly 1 Bernie Ecclestone by sa už rozlúčil so sezónou, ktorá si zatiaľ pre koronavírus vyžiadala osem odložených alebo zrušených veľkých cien.

29.03.2020 07:16
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone.
debata

Biznismen tvrdí, že je malá šanca, aby sa tento rok uskutočnil šampionát.

„Čo by som urobil? Pravdepodobne by som povedal, že tento rok sa nepôjdu žiadne preteky,“ citujú viaceré zahraničné média 89-ročného Brita. Myslí si, zrušenie sezóny by bolo jediným spôsobom na zaistenie bezpečnosti všetkých a odpadla by ťarcha z pliec kompetentných na nezodpovedné rozhodnutia.

„Olympiádu odložili, čo samozrejme nie je dobré, ale situácia si to vyžadovala,“ dodal Ecclestone. Podľa neho by sa už každý mal sústrediť na rok 2021 namiesto aktuálnej neistoty. Vlastníkom F1 je americká spoločnosť Liberty Media. Jej riaditeľ Chase Carey má plán, ktorý zahŕňa letný štart a odjazdenie 15–18 pretekov.

„Veľmi by ma prekvapilo, keby to dokázali splniť. Držím im palce, pokojne by mohli zorganizovať tri alebo štyri podujatia z ročníka 2020 aj začiatkom budúceho roka. Otázkou je kde,“ povedal Ecclestone.

Najskôr bez divákov, potom s nimi

Zatiaľ čo on sezónu pochováva, bývalý jazdec David Coulthard v rozhovore pre holandský Ziggo Sport tvrdí, že monoposty sa na tratiach budú môcť preháňať už čoskoro.

„Verím, že športové akcie sa vrátia oveľa skôr napríklad koncerty. Preteky by sa mohli konať najprv bez divákov, neskôr aj s nimi. Aj za zatvorenými dverami bude Veľká cena Holandska skvelá,“ netají optimizmus Škót.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernie Ecclestone