Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

F1 má letnú prestávku už na začiatku jari. Nové pravidlá o rok neskôr

Koronavírus urobil veľký rez aj v programe formuly 1. Tradičnú letnú prestávku tímy presunuli už na jarný termín, aby sa v auguste mohli uskutočniť odložené Veľké ceny.

19.03.2020 12:57
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel z Ferrari počas predsezónnych testov.
debata

Počas dvojtýždňovej pauzy stajne nemôžu robiť žiadne zmeny na svojich monopostoch. Tentoraz bude prestávka trvať 21 dní.

V F1 doteraz zrušili úvodnú Veľkú cenu Austrálie, presunuli aj zastávky v Bahrajne, Vietname a Číne. Podľa optimistických scenárov sa sezóna začne koncom mája.

Ferrari odštartovalo prestávku už vo štvrtok 19. marca a bude trvať do 8. apríla. Vyzvalo tiež svojich zamestnancov k dodržiavaniu opatrení s cieľom skoncovať s vírusom. Obdobie pauzy začal vo štvrtok aj Haas, Alfa Romeo ju plánuje od 23. marca, Red Bull predbežne o štyri dni neskôr.

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) vo štvrtok uviedla, že zmeny v pravidlách a technických predpisoch naplánované od edície 2021 začnú platiť až o rok neskôr. Pravidlami platnými pre tento ročník sa tak budú jednotlivé tímy riadiť aj v budúcej sezóne.

FIA si od toho sľubuje, že sa tým zníži finančné bremeno, ktoré pandémia koronavírusu spôsobuje aj v iných športových a spoločenských odvetviach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #koronavírus