Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezóna MotoGP sa začne neskôr. Rušia Veľké ceny

Rýchlo šíriaci sa koronavírus SARS-CoV-2 opäť negatívnym spôsobom vstúpil do sveta športu. Najnovšie mu "padli za obeť" úvodné dve veľké ceny prestížneho motocyklového seriálu MotoGP.

02.03.2020 09:38
Marc Márquez Foto: ,
Šesťnásobný víťaz seriálu MotoGP Marc Márquez.
debata

Organizátori sa rozhodli pre výrazné obmedzenia spojené so šírením nákazy COVID-19 zrušiť podujatia v katarskej Dauhe a thajskom Burirame, ktoré sa mali uskutočniť v marci. Nový súťažný ročník by mal preto odštartovať až 5. apríla v americkom Austine.

„V dôsledku rozširovania koronavírusu zaviedol Katar obmedzenia pre cestovanie, ktoré dotýkajú pasažierov z Talianska. Práve táto krajina hrá kľúčovú rolu v triede MotoGP, a tak sme sa rozhodli zrušiť preteky v najsilnejšej kubatúre,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku.

Taliansko je európskym epicentrom šírenia nákazy. V krajine zomreli už viac ako tri desiatky ľudí, ďalších tisíc je chorých. Na letisku v Dauhe preto zaviedli opatrenie, podľa ktorého musí každý cestujúci priamym letom z Talianska stráviť minimálne 14 dní v karanténe. Talian Andrea Dovizioso preto v Katare nebude môcť obhajovať prvenstvo z vlaňajška.

Preteky v kategóriách Moto2 a Moto3 sa na okruhu Losail uskutočnia podľa plánu s vyvrcholením v nedeľu 8. marca. Jazdci v týchto dvoch triedach sú v Katare už dlhšie, keďže v priebehu minulého týždňa absolvovali v tomto štáte predsezónne testy.

Hviezdy z MotoGP neuvidia ani v Thajsku. Tamojší minister verejného zdravia Anutin Charnvirakul v pondelok oznámil definitívne zrušenie veľkej ceny, ktorá sa mala uskutočniť 22. marca.

„Toto rozhodnutie ukazuje, že Thajsko berie vážne záležitosti spojené so šírením ochorenia a chce sa vyhnúť tomu, aby koronavírus ohrozoval obyvateľov krajiny a fanúšikov, ktorí prídu na podujatie zo zahraničia,“ uviedol. V Thajsku už pre hrozbu koronavírusu zrušili turnaj ženského golfového seriálu LPGA Tour.

debata chyba
Viac na túto tému: #MotoGP