Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tímy F1 straší 25 pretekov. Berme to ako požehnanie, vyzýva Todt

Tohtoročný kalendár formuly 1 obsahuje rekordných 22 zastávok. Premiéru si odkrúti mestská trať vo Vietname a po dlhom čase sa pretekári predstavia v Holandsku.

21.01.2020 09:09
Jean Todt Foto: ,
Jean Todt (v popredí) so šéfom tímu Red Bull Christianom Hornerom.
debata (1)

Prestížny šampionát by mohol byť ešte nabitejší. Uvažuje sa nad tým, že kolotoč sa rozšíri až na 25 dejísk v jednej sezóne.

Fanúšikovia motošportu takýto scenár vítajú, no zo strany ľudí, ktorí v F1 pracujú, silnejú kritické ohlasy. Obavy majú najmä z cestovania a pribúdania práce, ktorej majú už teraz požehnane. Stajne preto hľadajú spôsoby, ako zamestnancov na podujatiach striedať a aspoň trochu ich odbremeniť od kvanta pretekárskych víkendov.

Sťažnosti sa snaží zmierniť prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt. „Berme ako požehnanie, že pracujeme vo svete, v ktorom milujeme to, čo robíme. Je to privilégium pre každého, kto je členom F1. Ja to tak vnímam,“ vraví Todt. Podľa neho čaká F1 dlhší proces, kým sa dostane na hranicu 25 pretekov v ročníku.

„Mám pocit, že sa tomuto číslu priveľmi venujeme. Mali by sme sa sústreďovať na 22 pretekov, ktoré nás čakajú,“ povedal Todt.

Francúz bol pri najväčších úspechoch stajne Ferrari, v ktorej pôsobil 16 rokov, pri odchode v roku 2009 pracoval ako špeciálny poradca a predtým aj výkonný riaditeľ tímu.

„Samozrejme, že existujú zodpovednosti. Keď som bol na tých pozíciách, pracoval som 18 hodín denne, 6–7 dní v týždni. Mal som v sebe vášeň, chcel som výsledky. Ak máte milujúcu rodinu, pochopí to,“ dodal.

Seriál sa začína na tradičnom mieste v Austrálii 15. marca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kalendár F1 #Jean Todt