Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť rokov v nádeji. Schumacherova manželka a lekár prehovorili

O niekoľko dní si motoristický svet pripomenie šieste výročie od nešťastného pádu Michaela Schumachera pri lyžovačke.

25.12.2019 15:09
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher s manželkou Corinnou v novembri 2011.
debata

Sedemnásobný majster sveta formuly 1 sa odvtedy na verejnosti neukázal a jeho manželka Corinna len výnimočne prezradí niečo zo súkromia. Tentoraz však poslala fanúšikom odkaz a aj 29. decembra, šesť rokov po Schumacherovom vážnom zranení vo francúzskom Méribeli, sa im prihovorí.

Skupina priaznivcov populárneho Nemca pripravuje založenie novej stránky na sociálnych sieťach s názvom KeepFightingMichael (Bojuj, Michael), aby vzdala úctu ich hrdinovi a jeho pretekárskemu umeniu.

„Veľké veci sa začínajú malými krokmi. Malé časti dokážu vytvoriť obrovskú mozaiku. Spolu sme silnejší, dodávame si silu vo vzájomnej podpore,“ uviedla Schumacherová.

Prezident fanklubu Reiner Ferling dúfa, že Schumacher sa ešte objaví na verejnosti. „Bohužiaľ, nadišiel čas znovu si pripomenúť výročie Michaelovej nehody. Už šesť rokov si držíme nádej, že ho niekedy uvidíme. Vieme, že Michael je v dobrých rukách, obklopený láskou, bezpečím a šťastím, že má za sebou takú silnú rodinu. Aj na podporu nášho fanklubu sa môže spoľahnúť.“

Lekár Jean-Francois Payen v júli 2014 potvrdil, že Schumacher sa prebral z kómy. V časopise In Touch hovoril o trojročnom pláne regenerácie pretekárskej legendy.

„Stále ho občas navštevujem a o akomkoľvek pokroku informujem rodinu. Jeho žena Corinna mu poskytla ideálne podmienky. Uvedomuje si vážnosť situácie a aj fakt, že rodinu čaká dlhá a náročná cesta,“ povedal Payen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Corinna Schumacherová