Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Úprimný Barrichello o Schumacherovi: Jazdil pre seba a nikdy ma nepodporil

Aj keď Rubens Barrichello tvrdí, že s bývalým tímovým kolegom Michaelom Schumacherom mal dobré vzťahy, v podcaste Beyond the Grid sa o sedemnásobnom šampiónovi formuly 1 tvrdil, že jazdil len pre seba.

17.12.2019 08:43
Michael Schumacher, Rubens Barrichello Foto: ,
Michael Schumacher (vpravo) a Rubens Barrichello na prezentácii nového modelu Ferrari pred sezónou 2004.
debata

Dvojica spolu pôsobila v najúspešnejšom období Ferrari v rokoch 2000 – 2005. Schumacher počas tohto obdobia získal 5 majstrovských titulov a stajňa získala rovnaký počet triumfov v Pohári konštruktérov.

Barrichellovi v tomto období prischla nálepka tímovej dvojky. Po rokoch sa zdôveril, že Nemec nebol kolegom, ktorý by podporoval druhého jazdca.

„S tímovými kolegami ma vždy spájalo priateľstvo a mal som s nimi dobré vzťahy. Platilo to aj pre Schumachera, ale on ma nikdy nepodporil. Nikdy by mi nepomohol, takže som ho o to ani nežiadal. Za niektorými kolegami môžete ísť a niečo sa spýtať, no za ním… Michael bol odlišný, pri práci tak trochu naivný,“ rozrozprával sa Barrichello.

VIDEO: Jeden zo súbojov Schumacher vs. Barrichello

„Viackrát sa stalo, že po skončení tímovej porady sa začala ďalšia už len s Michaelom. Vtedy som len vzal stoličku a odišiel odtiaľ, pretože by som tomu len prizeral. Mal som pocit, že je to len jeho tím,“ pokračoval Brazílčan.

O Schumacherových jazdeckých kvalitách nepochybuje. „Bol skvelý, v rýchlych zákrutách špičkový a odvážny. No v pomalších zákrutách som bol rýchlejší. Pamätám si, keď sa mu Ross Brawn (bývalý šéf tímu, pozn.) snažil vysvetliť, čo má robiť inak. Navzájom sme sa tlačili k lepším výkonom. Bolo to dobré. Aj keď určite nebolo jednoduché dostať ho na vyššiu úroveň,“ zamyslel sa Barrichello.

Bol na tom Schumacher mentálne lepšie?

„Ak by som sa mal porovnať s Michaelom, je to 70:30. Povedzme to tak, že bol odo mňa lepší. Bol kompletnejší jazdec, aj keď mal aj zlé dni. Vtedy sa stával zraniteľným. Vtedy sa dostal k slovu tím, ktorý vedel, ako naňho pozitívne pôsobiť.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Rubens Barrichello