Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakajte zázraky, vraví Schumacherov lekár. Reči o experimentoch ho hnevajú

Pred necelým mesiacom hospitalizovali sedemnásobného majstra sveta formuly 1 v parížskej nemocnici.

02.10.2019 07:10
Schumacher nemocnica Foto: ,
Nemocnica, v ktorej leží Michael Schumacher.
debata

Ako informoval denník Le Parisien, nemecká pretekárska leganda podstúpila liečbu na oddelení kardiovaskulárnej chirurgie u profesora Philippa Menaschého, priekopníka bunkovej terapie pri liečbe ochorení srdca.

Podľa spomínaného zdroja dostával do tela infúzie kmeňových buniek s protizápalovým účinkom.

Talianskemu denníku La Repubblica sa podarilo osloviť 69-ročného špecialistu Menaschého, ktorý uviedol, že nechce, aby z neho robili zázračného lekára. „Na zázraky nie som kompetentný,“ povedal.

Priznal, že rekordér v počte titulov šampióna podstúpil terapiu kmeňovými bunkami. Reagoval aj na slová niektorých médií, ktoré liečbu opísali ako experimentovanie:

„So svojím tímom nerobíme experimenty, je to odporné pomenovanie, ktorý je v rozpore s medicínskou vedou. Je pravdou, že som prvý v transplantácii kmeňových buniek do srdca, ale testovací cyklus sa skončil pred dvoma rokmi.“

Mick Schumacher v majstrovskom Ferrari F2004 Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Mick Schumacher v boxovej uličke vo Ferrari F2004.

Dodal, že je viazaný lekársky tajomstvom a viac podrobností neposkytne.

Denník Le Parisien uvádza, že Schumacher bol v parížskej nemocnici predtým najmenej dvakrát, zakaždým ho prijali pod falošným menom. Strážiť ho mal desaťčlenný bezpečnostný personál a Nemec mal k dispozícii samostatný lekársky tím.

Zdravotný stav Schumachera nie je známy. Na verejnosti sa neobjavil od decembra 2013, keď mal vo Francúzskych Alpách nehodu na lyžiach, pri ktorej utrpel vážne poranenia hlavy. Rodina odvtedy nepodáva o jeho zdravotnom stave prakticky žiadne informácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Philippe Menasché