Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda sa zaskvel aj v barcelonskej dráme: Opäť sme sa posunuli

Aj zásluhou výkonu Richarda Gondu si tím Šenkýř Motorsport odniesol z víkendových pretekov International GT Open v Barcelone deviate a siedme miesto.

23.09.2019 14:48
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v BMW M6 GT3 na okruhu v Barcelone.
debata

Posádku BMW M6 GT3 tvorí slovenský automobilový pretekár s Holanďankou Beitske Visserovou. Zoskupenie účinkuje v ostro sledovanom šampionáte so štatútom BMW Motorsport Junior Teamu.

Po piatkovom menšom technickom probléme zdramatizoval sobotné dianie na okruhu Catalunya dážď. Gonda si v ťažkých podmienkach vybojoval v kvalifikácii cenné ôsme miesto. Upršaný štart mu vyšiel parádne a na chvíľu figuroval na treťom mieste, na schnúcom asfalte mu však dobre nefungovali pneumatiky.

Svoj náročný úsek dokončil na dvanástej priečke. Tím pri boxovej zastávke zareagoval nasadením pneumatík na suchú trať. Risk dopadol skvele a Visserová finišovala siedma.

Nedeľný štart druhých pretekov už v teplom a slnečnom počasí bol v rukách pretekárky. Visserová sa kvalifikovala ako sedemnásta a na tejto pozícii aj odovzdávala auto Gondovi.

VIDEO: Druhé preteky Richarda Gondu v Barcelone

Banskobystričan sa na trať dostal už na začiatku bloku na jazdeckú výmenu. Na nových pneumatikách potvrdil svoju rýchlosť, parádnou stíhacou jazdou predstihol viacerých súperov a prepracoval sa na desiatu priečku. Po výjazde bezpečnostného vozidla si konečnú pozíciu ešte o jedno miesto vylepšil.

Richard Gonda: „Víkend bol ako na hojdačke. Ešte v piatok nás potrápil technický problém, na druhý mi už vyšla kvalifikácia. V prvých pretekoch sa mi vydaril štart, ale vedel som, že na treťom ma bude čakať peklo. Na to, aby sme boli vpredu, sme totiž nemali rýchlosť. Pre problém s pneumatikami bolo náročné vôbec udržať auto na trati. Následnou zmenou na slicky nám vyšla stratégia a Beitske sa rýchlo dostala do tempa.

Nedeľa priniesla dobrú naháňačku. Je skvelý pocit, keď sa predierate vpred. Poriadne som na to tlačil a darilo sa mi bez veľkého zdržania získavať pozície. Beitske zvládla prvú časť a poriadne zamakal aj tím. Bol to náročný víkend, no nevzdali sme sa a opäť sme sa posunuli ďalej. Veľká vďaka našim partnerom a fanúšikom za silnú podporu!“

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open