Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gondu motivujú výsledky v GT Open. Zažiari aj v Barcelone?

Richard Gonda predvedie svoje pretekárske majstrovstvo na ďalšom slávnom okruhu. Už najbližší víkend 21. - 22. septembra hostí španielska Barcelona prestížny seriál International GT Open.

19.09.2019 10:28
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v BMW M6 GT3.
debata

Slovensko-holandská posádka v BMW M6 GT3 Richard Gonda – Beitske Visserová v českom tíme Šenkýř Motorsport má opäť najvyššie ambície.

Vo farbách zoskupenia, ktoré účinkuje v šampionáte pod hlavičkou BMW Motorsport Junior Teamu, si dvojica v júli vybojovala druhé a siedme miesto v rakúskom Spielbergu. Vydarenú spoluprácu potvrdila aj pred dvoma týždňami, keď si z britského Silverstonu odniesla body za ôsmu a štvrtú priečku.

Tím Šenkýř Motorsport v úvodných troch zastávkach série chýbal, po dvoch súťažných víkendoch sa však stal vážnym súperom nabitého štartového poľa.

Aj keď nemá ambície v celkovom hodnotení, patrí mu v ňom piate miesto, jazdecké duo figuruje v najvyššej kategórii PRO na ôsmej priečke. Na trati Catalunya si môže zohratá partia tohtosezónne štatistiky ešte vylepšiť.

Sobotňajšie prvé (16.05 h) ako aj nedeľné druhé (14.15 h) preteky prinesie naživo DIGI Sport 10 a podrobne bude víkendové dianie sledovať Youtube kanál International GT Open.

„Je skvelé, keď idú preteky v takomto slede. V Silverstone sme ukázali tímovú bojovnosť a zo soboty na nedeľu sme si výrazne polepšili. Do Barcelony tak ideme pozitívne naladení a ja som silno motivovaný poriadne na to zatlačiť. Tento okruh pozná každý jazdec veľmi dobre, bude to extrémne nabité,“ uviedol Gonda v tlačovej správe.

Richard Gonda sa snaží ujsť súperom počas... Foto: RC NEW PHOTOGRAPHY
Richard Gonda Richard Gonda sa snaží ujsť súperom počas pretekov v Spielbergu.

"Sú tu kľukaté pasáže, obzvlášť tretí sektor trate, v ktorom budeme s naším autom ťahať za kratší koniec povrazu. V prvom je zase naše BMW perfektné. Máme výborný tím, s ktorým urobíme maximum, aby sme do pretekov štartovali čo najvyššie. Napriek tomu, že Barcelona nepatrí medzi okruhy, na ktorých sa ľahko predbieha, vždy som si tu dobre zapretekal. Verím, že divákom a našim fanúšikom prinesieme opäť parádnu šou,“ dodal slovenský pretekár.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open