Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Gonda sa vracia na obľúbený Silverstone. Okorení víkend ďalším pódiom?

Úspešný automobilový pretekár Richard Gonda bude mať najbližší víkend 7. - 8. septembra opäť šancu zaskvieť sa na nabitej medzinárodnej scéne.

06.09.2019 13:02
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v BMW M6 GT3.
debata

Na legendárnom britskom okruhu v Silverstone sa predstaví v ďalšom pokračovaní prestížneho šampionátu International GT Open.

Pred necelými dvoma mesiacmi prispel Banskobystričan k parádnemu štartu spoločného projektu českého tímu Šenkýř Motorsport a BMW Motorsport. Premiéru v štatúte BMW Motorsport Junior Teamu ozdobil v napínavých pretekoch na rakúskom Red Bull Ringu celkovým druhým miestom. Aj teraz zaútočí na pódium v posádke BMW M6 GT3 s bezmála 600 koňmi s Holanďankou Beitske Visserovou.

Napriek tomu, že dvojica do populárnej série zapojila až v druhej polovici sezóny, výkonmi v Spielbergu sa zaradila medzi jej špičku. Ambíciou brnianskeho zoskupenia je opäť zamiešať karty na popredných pozíciách. Pomôcť by mu mohli aj Gondove skúsenosti zo svetoznámej anglickej trate s preslávenými pasážami, ale aj nevyspytateľným počasím.

VIDEO: Pódiový úspech Gondu a Visserovej v Rakúsku

Priame prenosy oboch víkendových pretekov prinesie stanica DIGI Sport 1 (v sobotu o 17.10 SELČ, v nedeľu o 15.50) a Youtube kanál GT Open sprostredkuje naživo aj dianie v predpoludňajších kvalifikáciách (oba dni od 11.50).

„Ide o jeden z mojich najobľúbenejších okruhov, teším sa, že na ňom budem konečne pretekať aj s GT3-kou – spoločne s Beitske a tímom Šenkýř Motorsport. V Silverstone som mal vždy dobrú rýchlosť, vo Formule 3 sa mi tu podarilo aj triumfovať. Naposledy som však pre vážnu nehodu preteky nedokončil, a preto víkendový štart beriem ako výzvu a možnosť vyrovnať si účty!

Richard Gonda a Beitske Visserová na druhom... Foto: RG
Richard Gonda, Beitske Visserová Richard Gonda a Beitske Visserová na druhom mieste v pretekoch International GT Open v Spielbergu.

Riadiť BMW M6 GT3 v rýchlych zákrutách, ktoré Silverstone ponúka, je fantastický pocit. Preto budeme musieť využiť naše silné stránky, nájsť ideálne nastavenie a odviesť bezchybnú prácu za volantom a v boxoch. Verím, že týmto receptom potrápime silnú konkurenciu na špici. Práve na čelné priečky štartového poľa sa s celým tímom BMW Motorsport a našimi partnermi pozeráme,“ uviedol Gonda v tlačovej správe.

„Na Red Bull Ringu odviedol celý tím profesionálnu prácu, ktorá nám priniesla úspech a pódium. Sme veľmi spokojní s rozložením tímu, kvalitnou jazdeckou posádkou a spoluprácou s BMW Motorsport. V Anglicku sa pokúsime opäť zabojovať o najvyššie umiestnenia,“ doplnil šéf tímu Robert Šenkýř.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open