Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kotrmelce a horiaca motorka. Doviziosovu stíhačku zastavil pád nováčika

Chcel stiahnuť stratu na lídra šampionátu a zdramatizovať boj o majstrovský titul, ale nakoniec skončil v nemocnici. A to po páde v prvom kole, ktorý vyzeral všelijako, len nie pekne.

26.08.2019 13:41
Rakúsko motorizmus MS VC MotoGP Foto: ,
Andrea Dovizioso (04) na svojom Ducati.
debata

Talian Andrea Dovizioso na nedeľňajšiu Veľkú cenu Veľkej Británie MS cestných motocyklov len tak skoro nezabudne.

Druhý muž kráľovskej kubatúry MotoGP sa na okruhu v Silverstone hotoval stiahnuť svoju stratu na prvého muža MS Španiela Marca Márqueza, nakoniec však jeho manko narástlo už na 78 bodov.

Hoci v kvalifikácii (vyhral ju práve Márquez) obsadil až siedme miesto, od prvých metrov pretekov sa pustil naháňať svojho španielskeho súpera. Jeho stíhacia jazda sa však skončila po niekoľkých stovkách metrov.

Dovizioso narazil do francúzskeho nováčika v MotoGP Fabia Quartarara, ktorý pred ním spadol. Ich zrážka vyzerala škaredo, pričom Talianovi začala horieť motorka.

VIDEO: Zrážka Doviziosa a Quartarara

„Dovi“ bol do nemocnice prepravený o niečo skôr, pretože bezprostredne po nehode trpel výpadkami pamäte. „Nič zlomeného nemá. Podrobí sa však ďalším vyšetreniam,“ uviedla stajňa Ducati.

Quartararo síce vyzeral v poriadku, ale neskôr sa sťažoval na bolesti hlavy a závraty, preto ho tiež previezli do nemocnice. Obom jazdcom napokon diagnostikovali otras mozgu. Quartararo už na sociálnych sieťach zdieľal fotku z nemocnice a informoval o tom, že je v poriadku a poďakoval sa fanúšikom za podporu.

debata chyba
Viac na túto tému: #MotoGP #Veľká cena Veľkej Británie #Andrea Dovizioso #Fabio Quartararo