Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nahnevaný Homola nedokončil preteky. Trest dostal ako bonus

Slovenský jazdec Matej Homola získal na víkendových pretekoch seriálu TCR 21 bodov do celkového poradia.

04.08.2019 20:31
debata

V prvých pretekoch na nemeckom okruhu v Oscherslebene obsadil 6. miesto, druhé však nedokončil. V priebežnom poradí mu patrí 4. miesto so štvorbodovou stratou na tretiu priečku.

Kvalifikácia do prvých pretekov sa Homolovi nevydarila podľa predstáv. Obsadil v nej až 13. miesto, napriek tomu sa v samotných pretekoch prepracovali na lichotivejšiu 8. priečku. Pri jednom z predbiehacích manévrov došlo k poškodeniu zadného kolesa, Homola však napriek tomu dokončil preteky.

Po pretekoch došlo ešte po penalizácii Nelsona Panciaticiho a Andreasa Bäckmana a slovenský pretekár sa tak posunul na 6. priečku a v celkovom poradí mu patrila 3. priečka.

Z 13-tej priečky štartoval aj do druhých pretekov. Tie však nedokončil. "Hnevá ma to. Nielenže som preteky nedokončil, ale ešte som aj dostal trest za kontakt s Maximom Pottym.

Nezdá sa mi to férové, Potty mi nenechal miesto a natlačil sa na mňa a pretočil sa. Ja mám za to trest 5 miest na štarte najbližších pretekov," konštatoval Homola, ktorý má síce na vedúceho Josha Filesa priepastnú stratu 92 bodov, na druhého v poradí Lucu Engstlera iba 13. „Stále ostávam pozitívny, mám "na dostrel“ druhé miesto a stále som v boji o titul. Už sa teším na preteky v Barcelone."

Priebežné poradie TCR series: 1. Josh Files (V. Brit.) 254 bodov, 2. Luca Engstler (Nem.) 176, 3. Julien Briché (Franc.) 166, 4. Matej HOMOLA 162, … 30. Martin RYBA (obaja SR) 8.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maťo Homola #TCR