Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homola si chce napraviť chuť po Spielbergu. Rozhodne vydarená kvalifikácia

Vynikajúce štvrté miesto patrí slovenskému automobilovému pretekárovi Maťovi Homolovi v poradí šampionátu TCR Europe 2019.

02.08.2019 18:57
debata
Slovenský automobilový pretekár Matej Homola. Foto: Instagram.com/matohomola
Matej Homola Slovenský automobilový pretekár Matej Homola.

Na konte má 141 bodov a potenciál atakovať najvyššie priečky. Počas prvého augustového víkendu ho čakajú dvoje preteky v nemeckom Oscherslebene. Na okruh Motorsport Arena Oschersleben má dobré spomienky, keďže v roku 2016 tu triumfoval v pretekoch TCR International Series.

Maťo Homola si bude chcieť napraviť reputáciu z posledného nemeckého podujatia pretekov TCR Europe. Koncom mája nedokončil na Hockenheimringu ani jedny preteky, čo je jeden z hlavných dôvodov, prečo nefiguruje vo výsledkovej listine ešte vyššie.

Podľa jeho slov bude v Oscherslebene kľúčom k úspechu vydarená sobotňajšia kvalifikácia. „Nie je to okruh, ktorý ponúka príliš veľa možností na predbiehanie. Preto treba dobre dopadnúť v kvalifikácii a nespoliehať sa na chyby súperov,“ vyjadril sa Homola.

Po predošlých pretekoch v rakúskom Spielbergu prešlo auto Maťa Homolu kontrolou, pri ktorej sa podarilo doladiť niektoré detaily. "Mal som malé pochybnosti o výkone môjho auta, čo sa kontrolou potvrdilo.

Turbo nebolo v 100-percentnom stave, diferenciál tiež dostal na Red Bull Ringu poriadne zabrať a vykazoval viditeľné opotrebenie. Mechanici to však dali do poriadku a tým pádom je auto pripravené na druhý víkend v Nemecku v tomto roku,“ skonštatoval 25-ročný rodák z Bratislavy.

Sobotňajšie i nedeľňajšie preteky sú zhodne vypísané na 23 minút + 1 kolo. Úvodný piatkový tréning Homolovi nevyšiel a dosiahol až 20. najlepší čas. V druhom však nastalo podstatné zlepšenie, čo sa odzrkadlilo na ôsmom mieste. Navyše, popredný slovenský automobilový pretekár sa prostredníctvom sociálnej siete vyjadril, že nepredviedol ideálny výkon.

„Spravil som niekoľko chýb, ale viem, kde sa zajtra mám zlepšiť,“ uviedol Homola na svojom instagramovom profile. Okrem neho súťaží v pretekoch TCR Europe aj druhý Slovák Martin Ryba, ktorý doposiaľ získal päť bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Homola #TCR Europe