Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pódiový debut v BMW Motorsport. Gonda zažiaril v Rakúsku

Posledný júnový víkend si ešte nádhernú scenériu rakúskeho okruhu užil v pozícii spolukomentátora formuly 1. O dva týždne si Richard Gonda vyskúšal asfalt Red Bull Ringu aj pri ostrom štarte. A nie hocijakom.

16.07.2019 16:07
Richard Gonda, Beitske Visserová Foto:
Richard Gonda a Beitske Visserová na druhom mieste v pretekoch International GT Open v Spielbergu.
debata

Úspešné brnianske zoskupenie Šenkýř Motorsport, v ktorého farbách slovenský pretekár jazdí, sa nedávno stalo juniorským tímom BMW Motorsport.

Premiéru v novom programe ozdobilo minulý víkend vyrovnaním doterajšieho maxima v prestížnom šampionáte International GT Open. Skúsený Gonda spoločne s holandskou debutantkou v špecifikácii GT3 Beitske Visserovou skončili v sobotňajších pretekoch na druhom mieste.

Ich takmer 600-koňové BMW M6 GT3 sa v náročnej konkurencii zaskvelo aj Gondovým najrýchlejším časom v tréningu a šiestym miestom v kvalifikáci v konkurencii 21 automobilov. Vďaka tomu sa tím okolo šéfa Roberta Šenkýřa rozhodol prestúpiť z kategórie PROAM do najvyšej PRO a môže zaútočiť na celkové poradie.

„Celý tím pracoval ako hodinky, v aute som sa cítil skvele. Teší ma, že som si dokázal držať dobrú pretekovú rýchlosť. Maximalizovali sme všetky naše šance,“ pochvaľoval si Gonda, ktorý dosiahol úspechy vo formulových šampionátoch, ale aj seriáloch kapotovaných vozidiel.

Deň po pódiovom umiestnení si vďaka perfektnej jazde vybojoval 7. priečku. Jazdecké poradie bolo tentoraz opačné. Narozdiel od soboty Gonda za volantom vystriedal Visserovú. Od stupňa víťazov ich delili len štyri sekundy.

Richard Gonda sa snaží ujsť súperom počas... Foto: RC NEW PHOTOGRAPHY
Richard Gonda Richard Gonda sa snaží ujsť súperom počas pretekov v Spielbergu.

„Zapol som stíhací mód. Niektoré manévre som si poriadne vychutnal, snažil som sa ich vybaviť čím skôr, aby sme stratili čo najmenej času. Keby sme mali k dispozícii ešte pár kôl, boli by sme vyššie,“ nepochybuje 25-ročný Banskobystričan.

Vydarený úvod berie ako motiváciu do ďalších pretekov International GT Open. Seriál pokračuje na slávnom britskom okruhu Silverstone 7. – 8. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open