Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendy Ferrari si uctili Schumachera. Todt: Nemôžeme komunikovať ako predtým

Minulotýždňový Festival rýchlosti v Goodwoode priniesol spomienku na úspechy Michaela Schumachera, ktorý získal pred štvrťstoročím prvý majstrovský titul vo formule 1.

15.07.2019 11:53
Michael Schumacher, Jean Todt Foto: ,
Michael Schumacher a Jean Todt počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v máji 2007.
debata

Fanúšikovia sa mohli pokochať pohľadom na všetky monoposty, v ktorých sedemnásobný šampión F1 sedel v kráľovnej motošportu, ale aj rýchlymi strojmi spred kariéry medzi pretekárskou elitou.

Známe osobnosti z prostredia rýchlych kolies oslávili aj päťdesiatku nemeckej legendy, ktorá sa zotavuje z ťažkého zranenia hlavy pri lyžovačke vo francúzskych Alpách koncom roka 2013.

V typickom anglickom počasí nechýbala jeho manželka Corinna, niekdajší rivali z trate Damon Hill či Mika Häkkinen či bývalé neoddeliteľné postavy tímu Ferrari, v ktorých Schumacher dosiahol najväčšie úspechy (päť titulov za sebou v rokoch 2000–2004) – Luca di Montezemolo, Ross Brawn a Jean Todt.

Posledný menovaný v súčasnosti pôsobí ako šéf Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA). Bývalý výkonný riaditeľ Ferrari je jedným z mála ľudí, ktorí sa dostanú do Schumacherovej blízkosti.

Koncom minulého roka prezradil aj jeden detail z návštevy Schumachera vo Švajčiarsku. Podľa jeho vtedajších slov sledovali spolu Veľkú cenu Brazílie.

Francúzove slová spred pár dní nepôsobia veľmi povzbudzujúco. „Naše priateľstvo s Michaelom už nie je také ako v minulosti. Nie je to možné, pretože naša komunikácia nemôže byť ako predtým,“ povedal Todt a naznačil, že šance na uzdravenie Schumachera sú minimálne.

„To, čo môžem povedať je, že rodina sa oňho veľmi dobre stará a Michael naďalej bojuje,“ dodal Todt, ktorý nedávno navštívil Bratislavu a odpovedal aj na otázky Pravdy.

Rodina drží zdravotný stav Schumachera v tajnosti. Prvýkrát od nepríjemnej nehody na lyžiach by sa mal svetu ukázať v dokumentárnom filme, ktorého premiéra sa uskutoční v decembri.

TV Pravda: Šéf FIA Jean Todt pri návšteve Bratislavy hovoril aj o Michaelovi Schumacherovi (vysielané 31. 5. 2019)
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Jean Todt #Goodwood