Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalší posun Gondu. Štartovať bude v juniorskom tíme BMW Motorsport

Profesionálny tím Šenkýř Motorsport, v ktorého farbách jazdí Richard Gonda, nadviazal na úspešnú spoluprácu s bavorskou značkou a stal sa jej juniorským tímom.

12.07.2019 11:19
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v BMW M6 GT3 na čele pretekov.
debata

Premiéru v novom programe BMW Motorsportu si odkrúti už tento víkend na rakúskom Red Bull Ringu. Banskobystričan bude štartovať v prestížnom seriáli International GT Open.

Brnianske zoskupenie okolo šéfa Roberta Šenkýřa vďačí za prvý oficiálny projekt spolupráce s BMW predovšetkým dlhoročným dobrým vzťahom a výsledkom z minulej sezóny GT Open. Slovenský rýchlik k nim výrazne prispel výkonmi na okruhoch v Spa a v Barcelone. Teraz sa do seriálu vracia s potenciálom zabojovať o kvalitné umiestnenia v nabitej konkurencii európskej špičky.

V automobile BMW M6 GT3 s bezmála 600 koňmi sa bude striedať s talentovanou Holanďankou Beitske Visserovu. Dvojica ukázala pri júnových testoch v Brne dobrú rýchlosť a prísľub uspieť aj v súťažných štartoch. Okrem Red Bull Ringu sa predstaví vo všetkých zostávajúcich pretekoch sezóny, a to v Silverstone, Barcelone a v Monze.

„Moja zimná príprava na BMW M6 GT3 a GT Open sa síce trochu natiahla, no cítim sa byť skvelo pripravený a poriadne nabudený. Podpora BMW Motorsport je významný aspekt a teším sa, že po vlaňajších štartoch sa opäť posúvame ďalej. S Beitske sa poznám už z World Series a formulových súťaží. Je veľmi rýchla a skúsená pilotka a verím, že cez víkendu vytvoríme pre tím Šenkýř Motorsport kvalitnú posádku,“ vraví Gonda.

Richard Gonda v BMW M6 GT3. Foto: RG
Richard Gonda, BMW M6 GT3 Richard Gonda v BMW M6 GT3.

Jeho vystúpenie v International GT Open prinesie cez víkend naživo aj stanica Digi Sport a YouTube kanál série GT Open.

Sobotná kvalifikácia a preteky sú naplánované na 11.30 a 16.45, nedeľné na 8.50 a 14.10.

Dvadsaťpäťročný Gonda má bohaté skúsenosti z formulových šampionátov, ale aj seriálov kapotovaných vozidiel. Je európskym šampiónom F3 Open Cup 2013, vicemajstrom Svetovej série 2015, počas súťažných víkendov F1 v sezóne 2016 sa predstavil v jej sprievodnej sérii GP3 a počas doterajšej kariéry štartoval aj vo Formule 2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #Šenkýř Motorsport #BMW Motorsport