Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďakoval, že žije. Pilot formuly vo vysokej rýchlosti zostrelil bažanta

Mal smolu? Či obrovské šťastie? Tommy Foster má za sebou nehodu, ktorá sa zaradí medzi rarity motoristického športu.

04.07.2019 19:26
debata

Britský pretekár formuly 4 na okruhu Croft Circuit v anglickom Yorkshire smeroval do depa. Pred poslednou zákrutou trate šiel rýchlosťou takmer 170 km/h. Pri takejto hodnote nemohol zareagovať na prichádzajúcu hrozbu.

Z ľavej strany mu do cesty vletel veľký bažant. Foster ho nabral priezorom na prilbe. Ten síce náraz nevydržal, no pretekárovi zachránil život. Sedemnásťročný mladík môže hovoriť o šťastí, že sa po kolízii sťažoval len na bolesť hlavy.

Ako uvádza britský denník The Sun, silu nárazu je možné prirovnať k tlaku, ktorý by vznikol, keby Fosterovi stúpil na hlavu slon.

„Ako keby mi skrz helmu niekto prehodil tehlu. Keď som prišiel do boxov, všade okolo bolo perie. Vypadalo to ako miesto činu nejakej vraždy. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie. Niečo podobné postretlo aj Felipeho Massu. Bojoval vtedy o život,“ uvedomoval si mladík mieru nebezpečenstva. A šťastia zároveň.

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Pozrite si, ako prognózovali sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál komentátor Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 4 #Tommy Foster