Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké očakávania. Schumacher sa ukáže verejnosti v decembri

Už viac ako päť rokov všetci čakajú na to, kedy uvidia sedemnásobného majstra sveta F1 Michaela Schumachera na verejnosti.

21.06.2019 15:15
Schumacher Foto: ,
Legendárny pretekár Michael Schumacher.
debata (2)

Prvýkrát od nepríjemnej nehody na lyžiach by sa mal svetu ukázať v dokumentárnom filme. Ako uvádza sport.tn.nova.cz, filmári už prezradili, že dátum premiéry bude 5. decembra.

Bolo to presne 29. decembra 2013, keď sa verejnosť dozvedela nepríjemnú správu. Pretekár formuly 1 Michael Schumacher utrpel počas lyžovačky v Alpách ťažké zranenia hlavy. Dovolenka sa pre neho zmenila na boj o prežitie.

O jeho zdravotnom stave sa nehovorilo. Nik ho ani nevidel viac na verejnosti. Prešlo už viac ako päť rokov a stále sú informácie o ňom úspešne skrývané pred verejnosťou.

Na jednej strane sa hovorí o jeho zotavovaní a o tom, že robí prvé kroky, na druhej zase o neschopnosti akéhokoľvek pohybu. Všetko sú to len dohady. Skutočnú pravdu pozná len jeho blízka rodina a špeciálny lekársky tím, ktorý mu poskytuje nepretržitú zdravotnú starostlivosť.

Informácia o filme s názvom „Schumacher“ tak vzbudila nádej i neutíchajúci záujem dozvedieť sa viac. V dokumente by mal byť aj niekoľkosekundový záber na zotavujúceho sa Schumachera.

Informáciu potvrdil aj bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone. Ten prezradil, že okrem sumáru jeho kariéry budú vo filme aj doposiaľ nezverejnené zábery zo života legendárneho jazdca.

Fanúšikov správa veľmi potešila. Ecclestone ale uviedol veci na pravú mieru: „V tento moment s nami Michael nie je. Ale keď mu bude lepšie, určite bude aj hovoriť.“ S komunikáciou má podľa všetkého ešte stále problémy.

Niečo viac prezradil nemeckým médiám aj blízky zdroj zo Schumacherovho okolia. „Keď Michaela vezmete na invalidný vozík a posadíte ho pred okno, kde vidí panorámu hôr s výhľadom na jazero, niekedy plače.“

Pravdu sa teda dozvieme pravdepodobne až v decembri.

TV Pravda: Niki Lauda nám zanechal veľké dedičstvo, vraví šéf FIA Jean Todt, ktorý navštívil Bratislavu
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Michael Schumacher