Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ecclestonova kritika Schumachera vzbudila nevôľu. Vyjadril sa aj k Mickovi

Bývalý šéf formuly 1 Bernie Ecclestone sa preslávil svojou úprimnosťou. Za dekády vládnutia prestížnom šampionáte svojimi výrokmi neraz spôsobil rozruch. O legendárnom jazdcovi Michaelovi Schumacheri nedávno povedal, že nepoznal limity a v roku 2010 sa nemal vracať do F1. Britský biznismen si za tieto slová vyslúžil kritiku.

30.04.2019 08:24
Bernie Ecclestone, Michael Schumacher Foto: ,
Bernie Ecclestone a Michael Schumacher v septembri 2012.
debata

„Schumacherovým problémom bolo, že nemal žiadne limity. Škandálmi sa zaslúžil o veľkú publicitu, no nie o tú dobrú,“ citoval Ecclestona Sport Bild. Na mysli mal najmä Nemcovu kolíziu s Jacquesom Villeneuvom v Jereze v roku 1997.

Sedemnásobný majster sveta sa vrátil do efjednotky v roku 2010, no ostro sledovaný comeback nedopadol podľa jeho predstáv. „Bola to chyba. Pre formulu 1 bol tento krok dobrý, ale preňho už menej. Aj to je ukážka toho, že nepoznal hranice,“ dodal Ecclestone.

Na Ecclestonove slová zareagoval Schumacherov niekdajší manažér Willi Weber. Výroky sú podľa neho hlúpe. „Jazdec musí ísť na limit a občas aj zaň. Nikomu to nešlo lepšie ako Michaelovi, najúspešnejšiemu pretekárovi v histórii. Bernie to vie. Villeneuve išiel pamätnej kolízii naproti, Prost a Senna robili takéto manévre často, Michael to, žiaľ, spravil rozpačito,“ povedal Weber k incidentu.

„Vďaka Michaelovi sa F1 dostala do pozície, v akej nikdy predtým nebola a možno už ani nebude. Nemá o ňom takto hovoriť, keď sa nemôže brániť,“ dodal.

Ecclestone sa ukázal na víkendovej Veľkej cene Azerbajdžanu v Baku, kde sa vyjadril k účinkovaniu Schumacherovho syna Micka vo formule 2. „Sledujem ho, jeho najväčším problémom je meno. Ak Mick nedosiahne dobré úspechy, médiá mu to na záver sezóny spočítajú,“ povedal Ecclestone.

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Komentátor F1 Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda prognózujú novú sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál:

[* video=„3ea43a0b-e3bf-4d86-b102–8df9e8eafc36“ | typ=„tvpravda“ | ratio=„16by9“ | popisok=""

]

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernie Ecclestone #Michael Schumacher #Mick Schumacher #Willi Weber