Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Bača s 350 koňmi. Homola odhalil auto a tím, s ktorými zaútočí na titul

Aké auto sa skrýva pod plachtou? Hlavný motív videí, ktorými Matej Homola držal fanúšikov niekoľko dní v napätí na sociálnych sieťach, sa vo štvrtok dočkal rozuzlenia. Slovenský pretekár odhalil svoju zbraň na novú sezónu - Hyundai i30 N TCR. V európskom šampionáte cestovných vozidiel TCR Europe má najvyššie ambície.

21.03.2019 13:03
debata

Na premiéru automobilu, ale aj oznámenie viacerých noviniek, si zvolil symbolické priestory. Miesto, ktoré sa tradične spája s odrazom nádejných jazdcov do veľkého sveta motošportu – motokárovú halu. Vo videu, ktorým odprezentoval krásne auto, ukázal aj svoje herecké kvality. Vystupoval v ňom ako bača schovávajúci špeciál kórejskej značky v kôlni.

Promovideo nového automobilu Homolu

„Minulý rok som ako prvý Slovák štartoval vo WTCR s najlepšími jazdcami sveta a podarilo sa mi aj vyhrať. Počas celej sezóny sme však mali aj problémy. V belgickom tíme po boku francúzskeho tímového kolegu vo francúzskom aute som bol vnímaný ako dvojka. Napriek tomu som hrdý na úspešnú sezónu,“ zdôveril sa Homola na tlačovej konferencii v Bratislave. Seriálu WTCR sa zvyšovalo renomé, no zároveň aj cena a náročnosť.

„Továrenské tímy si snažili vytiahnuť zvučné mená zo šampionátov GT či formúl. Pre mladých jazdcov vo WTCR tam už nebolo miesto ako predtým. Mohol som zostať v slabšom aute a nemal by som šancu na víťazstvo. A bolo by to možno aj štyrikrát drahšie ako vlani,“ odôvodnil rozhodnutie na odchod Homola. Pre zaujímavosť – náklady sa pohybujú v státisícoch eur.

„Povedali sme si, že prejdeme zo sveta do Európy. Zahviezdiť a vyhrať to,“ doplnil ambiciózne pred štartom v obdobe majstrovstiev Európy cestovných vozidiel.

Kalendár TCR Europe obsahuje sedem súťažných víkendov na slávnych tratiach s dvoma pretekmi. Na úvod odštartuje Homola koncom apríla na maďarskom Hungaroringu. „S tímom rokujeme o účasti na Slovakia Ringu počas augustovej Veľkej ceny SR,“ vyjadril záujem ukázať sa aj domácim priaznivcom.

Na štartový rošt seriálu, v ktorého celosvetovej verzii sa už Homola predstavil, sa postaví približne 35 jazdcov v ôsmich značkách. Po dvoch rokoch zmenil bratislavský rodák aj tím. Mieri úspešného do talianskeho zoskupenia Target Competition, ktoré sa hrdí titulmi majstra sveta ETCC či TCR International. Po dvoch rokoch obnovil spoluprácu s Jaroslavom Krajčim v pozícii tímového inžiniera.

Automobilový pretekár Matej Homola počas... Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
Matej Homola Automobilový pretekár Matej Homola počas tlačovej konferencie.

Hyundai i30 N TCR (350 koní, 420 Nm, objem 1998 cm3) je pre Homolu splneným snom. Auto obsadilo vlani prvé dve priečky vo WTCR. „Máme všetky nástroje na to, aby sme získali európsky titul,“ vyhlásil sebavedomo.

Preteky bude vysielať naživo stránka TCR Europe na Facebooku a prebiehajú rokovania, aby sa nedeľňajší štart v kalendári dostal do vysielania RTVS a Sport 1.

Kalendár TCR Europe
27.- 28. 4. Hungaroring, Maďarsko
25. – 26. 5. Hockenheimring, Nemecko
8. – 9. 6. Spa-Francorchamps, Belgicko
13. – 14. 7. Red Bull Ring, Rakúsko
3. – 4. 8. Oschersleben, Nemecko
21. – 22. 9. Catalunya, Španielsko
12. – 13.10. Monza, Taliansko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Homola #TCR Europe