Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V stopách legendárneho otca. Mick Schumacher absolvuje akadémiu Ferrari

Mick Schumacher ide v stopách slávneho otca a mieri do stajne formuly 1 Ferrari. Zatiaľ iba ako člen jazdecké akadémie talianskeho tímu, ale znamená to pre neho ďalší významný krok smerom k vstupu do kráľovskej automobilovej triedy.

16.01.2019 13:13 , aktualizované: 20.01.2019 13:03
Mick Schumacher Foto: ,
Mick Schumacher.
debata

V tomto roku bude devätnásťročný pilot štartovať v seriáli formuly 2.

„Neskutočne sa teším, že so mnou bude Ferrari spolupracovať a že budem v blízkej budúcnosti nosiť červenú farbu. Je to ďalší krok správnym smerom k splneniu sna, z ich know-how môžem len profitovať,“ povedal syn historicky najúspešnejšieho jazdca F1.

Schumacher mladší sa ako člen akadémie bude môcť zúčastniť na oficiálnych testovaniach a fungovať ako jazdec na simulátore. Majster Európy formuly 3 bude ale po postupe do F2 naďalej pretekať za taliansky tím Prema.

Mickov otec Michael v rokoch 2000 až 2004 vyhral vo farbách Ferrari päť zo svojich siedmich titulov majstra sveta F1. Nový šéf talianskej stajne Mattia Binotto priznal, že vzhľadom na to má Mickovo angažovanie mimoriadny emocionálny význam. „Ale Micka sme si vybrali na základe jeho talentu a ľudských a profesionálnych kvalít,“ povedal.

Ferrari po skončení éry Michaela Schumachera získalo len jediný titul, a to už pred 12 rokmi zásluhou Fína Kimiho Räikkönena. Preto v Taliansku vzbudila správa veľký ohlas. „Opäť jeden Schumacher v Maranelle,“ napísala Gazzetta dello Sport a Schumacherov vstup do akadémie označila za začiatok novej kapitoly. „Veľkolepá vec. Všetkým tifosi sa začína plniť sen,“ uviedla Corriere della Sera

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Mick Schumacher