Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laudu dojal list od Vettela: Bol som takmer mŕtvy, no už som vzkriesený

Od transplantácie pľúc Nikiho Laudu ubehlo takmer päť mesiacov. Po krátkom videoodkaze z konca novembra, v ktorom sľúbil, že sa čoskoro vráti do kolotoča formuly 1, poskytol rozhovor pre denník La Gazzetta dello Sport.

23.12.2018 12:39
Niki Lauda, Sebastian Vettel Foto: ,
Niki Lauda so Sebastianom Vettelom v roku 2013, keď ešte jazdil vo farbách Red Bullu.
debata

Trojnásobný šampión kráľovnej motošportu a šéf dozornej rady stajne Mercedes sa zotavuje na Ibize.

„Bol som takmer mŕtvy, no teraz som už vzkriesený,“ potvrdil legendárny Rakúšan svoj zmysel pre humor. Začiatkom augusta sa po chrípke musel podrobiť transplantácii pľúc, ktoré mal vážne poškodené už od vážnej nehody na okruhu Nürburgring v roku 1976. Už po 42 dňoch sa opäť posadil za volant Ferrari a vybojoval štvrté miesto.

Z viedenskej kliniky ho prepustili koncom októbra. Počas náročného obdobia sa dočkal veľkej podpory a pozdravov. Špeciálne vyzdvihol rukou napísaný list od jazdca Ferrari Sebastiana Vettela.

„Potešil ma a veľmi dojal. S toľkými peknými slovami a obohacujúcimi myšlienkami som nepočítal. Pre pretekára sú totiž takéto veci neobvyklé. Sebastian je veľmi dobrý človek,“ uviedol 69-ročný Lauda.

Niki Lauda. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Niki Lauda Niki Lauda.

Napriek tomu, že Vettel nestačil v ostatnom majstrovskom boji na Lewisa Hamiltona, Lauda uviedol, že sa rozhodne nemá vzdávať. „Prežil nepríjemné momenty, ale bolo by absurdné spochybniť jeho schopnosti. Šampión nezabudne jazdiť,“ povedal na adresu štvornásobného majstra sveta Vettela.

„Vráti sa silný a v roku 2019 bude veľkým súperom Hamiltona,“ dodal a porozprával aj o svojom zotavovaní.

„Nevynechal som ani jedny preteky, sledoval som ich so svojimi terapeutmi. Cez víkend som komunikoval s tímom. Prezradil mi všetko, čo som chcel vedieť. Boli to ťažké chvíle, ale bojoval som a stále bojujem. Na Ibize je teraz veľmi dobrý vzduch aj klíma, vyhovuje mi to viac ako v Rakúsku. Lekári mi povedali, že sa zotavím o mesiac. Vrátim sa a budem robiť to isté ako predtým,“ sľúbil Lauda.

Na Ibize ho navštívil aj bývalý promotér F1 Bernie Ecclestone s manželkou Fabianou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #niki lauda