Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vianočný darček pre rodinu šampióna. Schumacher už kráča po vlastných

Stalo sa to takmer presne pred piatimi rokmi. Sedemnásobný šampión F1 Michael Schumacher pri páde na lyžiach utrpel ťažké zranenia hlavy a odvtedy sa na verejnosti neobjavil.

17.12.2018 12:23
Schumacher Foto: ,
Smeruje Michael Schumacher k uzdraveniu?
debata (24)

V blízkosti Schumachera, ktorého zdravotný stav zostáva tajný, sa okrem lekárskeho personálu pohybuje len rodina a najbližší priatelia. Nemecký pretekár, ktorý 3. januára oslávi 50. narodeniny, sa zotavuje vo svojej vile na brehu Ženevského jazera.

S prelomovou informáciou prišiel v pondelok Daily Mail. Britský denník vo svojej reportáži tvrdí, že Schumacher už netrávi väčšinu dňa na lôžku a po dome sa pohybuje po vlastných nohách.

Podľa Daily Mail slávi úspech nákladná liečba, za ktorú rodina Schumacherovcov platí 60 000 eur týždenne. S týmto tvrdením súhlasí aj nemecký arcibiskup Georg Gänswein, ktorý Schumachera navštívil v roku 2016.

„Cíti, že sú okolo neho milujúci ľudia, ktorí sa oňho starajú a, vďakabohu, umožňujú mu udržať si odstup od zvedavej verejnosti,“ uviedol Gänswein. V rovnakom roku ho navštívil aj bývalý výkonný riaditeľ Ferrari a súčasný šéf FIA Jean Todt.

„Vždy som opatrný, keď niečo poviem. Je však pravda, že som sledoval Veľkú cenu Brazílie s Michaelom,“ povedal Todt pre Auto Bild motorsport.

Schumacherov zdravotný stav sa na želanie rodiny udržiava v tajnosti. Posledné stanovisko k stavu Schumachera poskytla jeho manažérka Sabine Kehmová takmer pred dvoma rokmi:

„Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať. Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru.“

24 debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #Michael Schumacher