Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rady mentora mu chýbajú. Posledný mohykán Vettel u Schumachera nebol

Pretekár formuly 1 Sebastian Vettel prezradil, že svojho legendárneho krajana Michaela Schumachera po vážnom zranení pri lyžovačke nenavštívil. Vettel zároveň priznal, že mu chýbajú rady od rekordéra kráľovnej motošportu.

12.12.2018 15:24
Michael Schumacher, Sebastian Vettel Foto: ,
Michael Schumacher a Sebastian Vettel (chrbtom) na Pretekoch šampiónov v Thajsku v decembri 2012.
debata

Vettel oslávil štyri tituly v rade v sezónach 2010 – 2013 vo farbách Red Bullu, Schumacherovi sa podarilo potiahnuť šnúru prvenstiev ešte o jeden ročník dlhšie (2000 – 2004) počas úspešného obdobia Ferrari. Vettelovi sa pre slávnu taliansku stajňu zatiaľ nepodarilo vybojovať titul.

Schumacher sa po páde z konca roka 2013 zotavuje vo svojom prísne stráženom švajčiarskom sídle pod dohľadom lekárskeho tímu. Na prianie rodiny zostáva jeho zdravotný stav tajný.

Vettel poskytol rozhovor švajčiarskemu denníku Blick. „Chýbajú mi rozhovory s Michaelom, veď v Maranelle (sídle Ferrari, pozn.) strávil veľmi veľa času. Jeho vtedajšia prítomnosť doteraz tímu pomáha,“ povedal Vettel.

Schumachera označil za svojho mentora. „Vždy sme sa vedeli porozprávať jazykom pilotov a nie inžinierov. Nešlo len o to, ako jazdiť, ale poskytol mi aj zákulisné informácie, pohľad na tímovú prácu či politiku šampionátu. Preto by bolo veľmi prospešné, keby sme mohli debatovať aj teraz. Vždy sme mali výborný vzťah a aj preto mi veľmi chýba,“ pokračoval Vettel.

Keď sa ho novinár spýtal na to, či navštívil Schumachera po jeho nehode, sa Vettel na chvíľu odmlčal. Následne stručne odpovedal: „Nie.“

Vettel je jedným z mála pretekárov F1, ktorí sa vyhýbajú sociálnym sieťam. Jeho oficiálny profil neexistuje a tento stav mu vyhovuje.

„Nevidím zmysel takejto formy komunikácie s fanúšikmi. Nemyslím si, že v budúcnosti by som to zmenil. V tejto oblasti môžem byť posledným mohykánom,“ uzavrel Vettel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #Michael Schumacher