Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montezemolo: Rozhodli chyby Vettela. Ferrari s Hamiltonom by titul získalo

Bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo si myslí, že k strate titulu Sebastiana Vettela viedli Nemcove chyby najmä v druhej časti sezóny formuly 1. Myslí si, že Lewis Hamilton by v červených farbách a v monoposte talianskeho tímu s označením SF71-H získal majstrovský titul.

04.12.2018 14:36
Luca Di Montezemolo Foto: ,
V časoch pôsobenia v F1. Luca di Montezemolo organizuje ľudí z Ferrari.
debata

Vettel ukazoval v prvej časti sezóny dobrú formu, no v posledných 11 pretekoch sa dopustil viacerých chýb a Hamilton v predstihu oslavoval titul. Následne si jeho tím Mercedes zaistil aj Pohár konštruktérov a Ferarri vyšlo naprázdno.

„Rozdielovým faktorom bol Hamilton, ktorý odjazdil najlepšiu sezónu od svojho debutu. Aj on prežil ťažké chvíle a ocitol sa aj v kríze, ale aj vo Ferrari by si podľa mňa vybojoval titul. Nechcem znevažovať Vettela, ale Hamilton podal mimoriadny výkon,“ povedal pre talianske rádio Rai.

Vyjadril sa aj k výkonu tímu. „Je to úplne iné Ferrari, ako v roku 2014, keď som z neho odišiel. Iná je aj mentalita. Mali sme veľmi dobré auto, vo viacerých prípadoch bolo lepšie ako Mercedes, ale nakoniec niečo chýbalo,“ myslí si charizmatický Talian.

Sebastian Vettel (vľavo) a Lewis Hamilton. Foto: SITA/AP, Andre Penner
Sebastian Vettel, Lewis Hamilton Sebastian Vettel (vľavo) a Lewis Hamilton.

„Vettel sa v rozhodujúcich momentoch dopustil chýb, ale Ferrari by ho malo podporiť. Nepodceňujem ho, veď má šancu vrátiť sa späť do hry s konkurencies­chopným monopostom,“ neodpisuje rodáka z Heppenheimu.

„Na zisk majstrovského titulu musíte urobiť všetko, aby ste ho udržali motivovaného. Ak je frustrovaný, musíte ho podporiť. Je to pretekár špičkovej úrovne a vždy mal blízko k tímu. Ferrari teda musí stáť pri ňom, najmä teraz, keď sa k nemu pripojí mladý talentovaný spolujazdec Charles Leclerc,“ bránil Vettela.

Spomenul aj jeho legendárneho krajana Michaela Schumachera, ktorý vo Ferrari vybojoval päť jazdeckých titulov v rade. „Aj Schumacher sa v začiatkoch dopustil chýb, dôležité preto je, aby sme komunikovali úprimne za zatvorenými dverami a na verejnosti podporovali tím,“ dodal.

Na otázku, či sa vráti do kolotoča F1 odpovedal: „Na stupnici od nuly do sto je to ešte menej ako nula.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Luca di Montezemolo