Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plnšia tvár, vnímanie lásky. Arcibiskup porozprával o návšteve Schumachera

"Michael Schumacher cíti prítomnosť ľudí, ktorí ho milujú," citoval denník Bild nemeckého arcibiskupa Georga Gänsweina, ktorý sedemnásobného majstra sveta formuly 1 a svojho krajana navštívil v roku 2016.

29.11.2018 07:43
Georga Gänswein, Michael Schumacher Foto:
Michael Schumacher a Georg Gänswein na archívnych snímkach.
debata (2)

O mesiac uplynie 5 rokov odo dňa, keď si čoskoro päťdesiatnik Schumacher privodil vážne zranenie hlavy pri lyžovaní.

Podľa arcibiskupa je Schumacherova tvár trochu plnšia, ale inak sa nezmenil. „Sedel som oproti nemu, chytil som obe jeho ruky a pozrel sa naňho. Jeho tvár je typickou tvárou Michaela Schumachera, akurát je teraz trochu plnšia,“ povedal Gänswein.

„Cítil, že sú okolo neho milujúci ľudia, ktorí sa oňho starajú a, vďakabohu, umožňujú mu udržať si odstup od zvedavej verejnosti,“ dodal. Schumacherov zdravotný stav sa na želanie rodiny udržiava v tajnosti.

Posledné stanovisko k stavu Schumachera, ktorý sa po nehode zotavoval v prísne stráženom dome na brehu Ženevského jazera, poskytla jeho manažérka Sabine Kehmová takmer pred dvoma rokmi:

„Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať. Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru.“

Podľa informácií médií platí rodina za zdravotnú starostlivosť o Schumachera v jeho luxusom dome na brehu Ženevského jazera v prepočte 130-tisíc eur týždenne.

Najúspešnejší pilot F1 v histórii potrebuje 24-hodinový dohľad približne 15 až 20-členného personálu zdravotných sestier, lekárov či fyzioterapeutov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Georg Gänswein