Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pravý bojovník. Lauda po transplantácii sľúbil, že sa čoskoro vráti do kolotoča F1

Trojnásobný majster sveta Niki Lauda v prvom oficiálnom vyjadrení po augustovej transplantácii pľúc sľúbil, že sa čoskoro vráti do kolotoča formuly 1.

26.11.2018 07:07
debata (2)

Vo videonahrávke zagratuloval k tohtoročným výsledkom stajni Mercedes, kde pôsobí ako šéf dozornej rady. Tím ju zverejnil na sociálnych sieťach počas záverečnej Veľkej ceny Abú Zabí.

„Úspechy, ktoré sme tento rok dosiahli, sú mimoriadne. Ťažko sme mohli odviesť lepšiu prácu,“ komentoval Lauda piaty titul v Pohári konštruktérov za sebou a vďaka Lewisovi Hamiltonovi aj piaty individuálny titul v rade.

„Čoskoro sa vrátim a pôjdeme znovu na to. Pôjdeme za šiestym titulom,“ uviedol šesťdesiatdeväťroč­ný Rakúšan.

Lauda sa musel po letnej chrípke podrobiť 2. augusta transplantácii pľúc. Orgán mal vážne poškodený už od ťažkej nehody na Nürburgringu v roku 1976, pri ktorej takmer zhorel. Koncom októbra Laudu prepustili z viedenskej kliniky a teraz rehabilituje.

Vo videu sa objavil so svojou tradičnou červenou šiltovkou na hlave a v košeli.

„Ako všetci viete, prešiel som si po zdravotnej stránke ťažkým obdobím. Podpora, ktoré sa mi od vás všetkých dostalo, bola neuveriteľná. Dostal som sa z postele skôr vďaka tomu, že som cítil, že mám okolo seba veľkú a silnú rodinu a priateľov,“ povedal Lauda.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #niki lauda