Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Hororová havária. Jediná žena v F3 takmer prišla o život

Svetové finále formule 3 v Macau zatienila desivá nehoda sedemnásťročnej nemeckej pilotky Sophie Flörschovej.

18.11.2018 14:28
debata (2)

So svojím monopostom po kolízii s iným vozidlom na konci dlhej cieľovej rovinky na mestskom okruhu v rýchlosti okolo 250 km/h vyletela z trate. Preletela cez bariéru z pneumatík a skrz pletivo nad hlavami traťových komisárov a ďalších prizerajúcich.

Federácia FIA ​​po niekoľkých minútach všeobecného zdesenie zahnala najhoršie obavy a oznámila, že jazdkyňa bola po nehode pri vedomí a komunikovala.

Po prevoze do nemocnice lekári zistili bližšie nešpecifikovanú fraktúru chrbtice, ktorá by ale podľa vyjadrenia otca zranenej pretekárky pre nemecké médiá nemali zasahovať hybnosť.

UPOZORNENIE: Obe videá sú len pre silné povahy

Zranení boli minimálne ešte ďalší štyria ľudia. Japonský pilot Šo Cubo, s ktorým mala Flörschová kolíziu, bol prevezený do nemocnice s bolesťami chrbta.

V starostlivosti lekárov sa ocitli aj dvaja fotografi a traťový komisár. Podľa prvých diagnóz utrpeli rôzne zranenia vrátane natrhnutej pečene, zlomeniny čeľuste a otrasu mozgu.

Závod bol po nehode prerušený, po hodine ale pokračoval a vyhral ho Brit Daniel Ticktum, ktorý obhájil vlaňajšie prvenstvo.

Flörschová v tohtoročnej sezóne vo formule 3 debutovala, predtým jazdila vo formule 4 a ako prvá žena v nej vybojovala aj dve pódiové umiestnenia.

2 debata chyba