Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zábery, z ktorých mrazí. Wickens je po nehode v IndyCar od pása dole ochrnutý

Kanadský pilot Robert Wickens je po augustovej nehode v pretekoch formulovej série IndyCar od pása nadol ochrnutý.

26.10.2018 10:58
debata

Dvadsaťdeväťročný jazdec zverejnil na Instagrame video, ktoré ukazuje, ako sa s pomocou a veľkou námahou presúva z ležadla na invalidný vozík.

„Niektorí ľudia netušili, aké je moje zranenie vážne, takže som vám chcel ukázať, ako to skutočne vyzerá,“ uviedol Wickens, ktorý začal jazdiť v sérii IndyCar tento rok a vyhlásili ho za najlepšieho nováčika slávnych pretekov 500 míľ Indianapolis, v ktorých obsadil deviate miesto.

Wickens mal v auguste na okruhu Pocono v Pensylvánii hrozivú nehodu, počas ktorej jeho monopost vyletel do vzduchu a rozbil sa o bariéru.

Pilot si zranil chrbticu, ktorú mu následne lekári pri operácii vystužili niekoľkými skrutkami a titánovou tyčkou. Utrpel aj fraktúry oboch nôh, pravej ruky a pomliaždenie pľúc.

„Dnes to bol môj prvý presun ako paraplegika. Hornú časť tela mám stále silnejšiu a snáď to už čoskoro zvládnem bez pomoci,“ uviedol Wickens v komentári pri videu.

„Pravdou je, že na to, aby som chodil sám, mám ešte veľmi ďaleko. Ale nikdy v živote som nepracoval viac a dávam maximum do toho, aby som stimuloval nervy v nohách,“ dodal bývalý jazdec okruhovej série DTM či seriálov formuly 2 a 3.

debata chyba
Viac na túto tému: #Indycar #Robert Wickens