Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacher junior si vyjazdil prvý titul. Získal aj superlicenciu na F1

Mick Schumacher, syn sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera, získal prvý titul vo svojej zatiaľ krátkej kariére. Devätnásťročný jazdec sa dnes stal majstrom Európy série formuly 3.

13.10.2018 18:36
Mick Schumacher Foto: ,
Mick Schumacher, šampión európskej F3.
debata

Schumacherovi k tomu stačilo druhé miesto v pretekoch na Hockenheimringu, vďaka ktorému má náskok 51 bodov pred britským rivalom Danielom Ticktumom a v nedeľňajšom finále seriálu ho už nemôže predstihnúť. „Je to úžasné, ešte mi to úplne nedochádza,“ uviedol nositeľ slávneho mena.

Vďaka titulu nazbieral Schumacher aj potrebných 40 bodov pre zisk tzv. superlicencie, ktorá predstavuje oprávnenie k štartu vo formule 1.

V budúcej sezóne však syn legendy motošportu do elitnej kategórie určite neprestúpi. Do úvahy pre neho pripadá formula 2 alebo japonský seriál superformúl.

Schumacher je prvým nemeckým šampiónom formuly 3. Jeho predchodcovia sú napríklad štvornásobný majster sveta F1 Alain Prost z Francúzska, bývalý známy pilot Riccardo Patrese či súčasní jazdci MS F1 Esteban Ocon, Lance Stroll a nováčik pre budúcu sezónu Lando Norris.

Schumacherov slávny otec vyhral v roku 1990 vo formule 3 nemecký šampionát a rok nato už začal svoju hviezdnu kariéru vo formule 1. Pred piatimi rokmi mal Michael Schumacher ťažký úraz na lyžiach, pri ktorom utrpel vážny úraz hlavy a odvtedy sa na verejnosti neobjavil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Schumacher #F3