Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po incidente s brzdou mu odobrali licenciu. Fenati bude pracovať v obchode dedka

Medzinárodná motocyklová federácia (FIM) odobrala do konca sezóny pretekársku licenciu talianskemu jazdcovi Romanovi Fenatimu a formálne tak uzavrela incident z pretekov majstrovstiev sveta Moto2 v Misane.

21.09.2018 15:28
Romano Fenati Foto: ,
Romano Fenati na archívnej snímke.
debata

Fenati, ktorý pred dvoma týždňami pri Veľkej cene San Marína stlačil súperovi brzdu, už kvôli tomuto nebezpečnému konaniu prišiel o miesto v tíme a ukončil kariéru.

Dvadsaťdvaročný Talian, s ktorým po afére odriekla spoluprácu aj stajňa, s ktorou sa dohodol na budúci rok, poskytol v utorok v sídle FIM výpoveď a vypočul si argumenty funkcionárov.

„Novú licenciu FIM pre sezónu 2019 môže získať, ak splní predložené podmienky,“ uviedli zástupcovia federácie vo vyhlásení.

Fenati okamžite po incidente, keď pri predbiehaní v rýchlosti okolo 200 km/h na rovinke stlačil brzdu vedľaidúceho krajana Stefana Manziho, z pretekov diskvalifikovali a následne od vedenia MotoGP dostal dištanc na budúcu dve Veľké ceny Aragónska a Thajska. Následne prišiel o prácu aj o taliansku licenciu a oznámil koniec kariéry.

Podľa vlastných slov spred dvoch týždňov už s motocyklami skončil nadobro. „Teraz budem nejakú chvíľu pracovať v obchode svojho deda, spoločne s mamou,“ povedal dva dni po incidente v rozhovore pre denník La Repubblica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stefano Manzi #Romano Fenati #Moto2