Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettelova šanca na reparát. Stratu vraj môže rýchlo zmazať

Vlani bol Sebastian Vettel najväčším favoritom na triumf v Singapure. Mal veľkú šancu zmazať trojbodový náskok Lewisa Hamiltona a vrátiť sa na vedúcu pozíciu v šampionáte formuly 1.

15.09.2018 07:00
Taliansko Monza F1 VC zaujímavosti Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel z tímu Ferrari počas slávnostného defilé veteránov pred VC Talianska.
debata

Po kolízii s Maxom Verstappenom a tímovým kolegom Kimim Räikkönenom sa vidina úspechu rozplynula. Nočná mora pre Ferrari uľahčila Hamiltonovi cestu za víťazstvom a titulom.

Nemecký jazdec Ferrari čelí pred návratom MS na ázijský kontinent ťažšej situácii. Pred dvoma týždňami na domácej trati slávnej stajne v Monze finišoval až štvrtý. Sedem podujatí pred koncom sezóny narástla jeho strata na rivala z Mercedesu Hamiltona na 30 bodov. V bodovom súčte predchádzajúcich štyroch zastávok prehral 55:93.

Vettel vie, že ďalšie zlyhanie si nemôže dovoliť. „Máme dobrú rýchlosť. Bodový rozdiel na čele vyzerá byť veľký, ale v skutočnosti nemusí trvať dlho, kým stratu zmažem,“ vyhlásil sebavedomo štvornásobný šampión pre Autosport.com.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Let’s go! #ScuderiaFerrari #SingaporeGp #Seb5 #Kimi7 #SF71H #F1 #Ferrari #PrancingHorse

Príspevok, ktorý zdieľa Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari),

Mestský okruh Marina Bay si podmanil štyrikrát, čo je najviac z celého štartového poľa.

„Táto trať nás v minulosti potrápila. Na papieri je síce favoritom Ferrari, ale vyrovnaný boj nás viackrát presvedčil, že prognózy takmer nemajú zmysel,“ cituje AP šéfa Mercedesu Tota Wolffa.

Veľká cena Singapuru odštartuje v nedeľu o 14.10 SELČ (priamy prenos Sport2). Podľa predpovedí meteorológov hrozia cez víkend najmä v predpoludňajších hodinách búrky, teploty by mali atakovať 30 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 256 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 226, 3. Räikkönen (Fín./Ferrari) 164, 4. Bottas (Fín./Mercedes) 159, 5. Verstappen (Hol./Red Bull) 130, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) 118.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 415 b., 2. Ferrari 390, 3. Red Bull 248, 4. Haas 84, 5. Renault 84, 6. McLaren 52.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #F1 #Sebastian Vettel #VC Singapúru