Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel sa môže vyrovnať Mossovi, Hamilton Schumacherovi

Môže sa stať len druhým jazdcom v histórii, ktorému sa také niečo podarilo. Chce to však maličkosť - vyhrať.

31.08.2018 12:00
Taliansko Veľká cena F1 Monza TK Foto: ,
Monoposty jednotlivých tímov sú vystavené v boxovej uličke na okruhu v talianskej Monze pred Veľkou cenou Talianska.
debata

Veľkú cenu Talianska automobilov F1 vyhral s tromi rôznymi tímami dosiaľ len jediný muž – Brit Stirling Moss – a to ešte v 50-tych rokoch. V nedeľu popoludní ho môže napodobniť Sebastian Vettel.

Nemec, ktorý v súčasnosti háji farby Ferrari, totiž na okruhu v Monze doteraz triumfoval v monopostoch Toro Rosso (2008) a Red Bullu (2011, 2013). Motivácia mu rozhodne nechýba.

Dopredu ho budú hnať horkokrvní tifosi a po minulotýždňovom víťazstve v belgickom Spa aj možnosť opäť znížiť stratu na lídra MS Lewisa Hamiltona z Mercedesu. Osem podujatí pred koncom stráca na Brita 17 bodov.

1st 1ST!

Príspevok, ktorý zdieľa Sebastian Vettel (@vettelofficial),

„Máme silné auto, ktoré, ako sa zdá, funguje všade. Dúfam, že si formu a rýchlosť udržíme aj v Monze,“ netají Vettel optimizmus.

Zatiaľ ho netrápi ani fakt, že Ferrari nevyhralo na superrýchlom okruhu v Kráľovskom parku už sedem rokov (naposledy Alonso v roku 2010) a posledných štvoro pretekov sa stalo korisťou jazdcov Mercedesu, pričom práve Hamilton z nich vyhral hneď tri a tiež ovládol posledné štyri kvalifikácie.

Podľa obhajcu titulu, ktorý by v prípade víťazstva vyrovnal piatym triumfom v Taliansku rekord Michaela Schumachera, bude mať v Monze navrch práve Ferrari.

„S tým, ako im to ide na rovinkách, budeme mať problémy vyrovnať sa im,“ vyhlásil štvornásobný majster sveta, ktorý v tejto sezóne vyhral už päť pretekov, rovnako ako Vettel.

Posledné tohtoročné podujatie na európskom kontinente štartuje tradične o 15.10 a v priamom prenose ho vysiela Sport2.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 231 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 214, 3. Räikkönen (Fín./Ferrari) 146, 4. Bottas (Fín./Mercedes) 144, 5. Verstappen (Hol./Red Bull) 120, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) 118.

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 375, 2. Ferrari 360, 3. Red Bull 238, 4. Renault 82, 5. Haas 76, 6. McLaren 52.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #VC Talianska