Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá správa z plochej dráhy. Vaculík tretíkrát triumfoval medzi elitou

Slovenský motocyklista na plochej dráhe Martin Vaculík vyhral Grand Prix Poľska v Gorzówe a pripísal si tretí triumf v elitnom seriáli.

25.08.2018 22:50 , aktualizované: 26.08.2018 09:25
Martin Vaculík Foto: ,
Martin Vaculík.
debata

Vo finále za sebou nechal domácich pretekárov Bartosza Zmarzlika a Patryk Dudka, medzi ktorých sa na tretie miesto dostal vedúci muž majstrovstiev sveta Brit Tai Woffinden.

Vaculík prvýkrát v Grand Prix štartoval pred šiestimi rokmi práve v Górzowe, kde senzačne zvíťazil. Druhú výhru pridal vlani v Slovinsku.

Woffinden vedie priebežné poradie šampionátu o 16 bodov pred Zmarzlikom a mieri k tretiemu titulu majstra sveta. Pôjdu sa ešte troje pretekov, tie najbližšie sú na programe 8. septembra v Slovinsku.

Sezóna 2018 sa pre Vaculíka nezačala najlepšie, keď v apríli utrpel otvorenú fraktúru ľavého členka pri páde počas pretekov na Britských ostrovoch a po sérii operácií musel niekoľko týždňov pauzovať. Prišiel o úvodné dve veľké ceny a v ďalších troch ho brzdilo nedoliečené zranenie.

Vaculík potvrdil, že mu technická dráha v Gorzówe sedí. Práve preto neváhal podpísať pred sezónou 2017 zmluvu s tamojším klubom pre poľskú Extraligu.

„Som veľmi šťastný. Som veľmi šťastný, že teraz môžem byť stopercentne zameraný na pretekanie a nie na iné veci. Užívam si každé preteky. Moje skúsenosti z tejto trate sa mi podarilo zúročiť,“ uviedol víťaz.

debata chyba
Viac na túto tému: #plochá dráha #Martin Vaculík