Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zachrániť ho môže Stroll st. i ruský miliardár. Force India je v nútenej správe

Stajňa formuly 1 Force India je kvôli finančným problémom pod nútenou správou. Tím, ktorý sa pripravuje na nedeľnú Veľkú cenu Maďarska, podľa agentúry Reuters okrem iného dlhuje štyri milióny eur mexickému pilotovi Sergiu Pérezovi a 13 miliónov eur dodávateľovi motorov automobilke Mercedes.

28.07.2018 12:19
Sergio Pérez Foto: ,
Jazdec tímu Force India Sergio Pérez na tréningu na VC Maďarska.
debata

Vedenie Force India iba potvrdilo verdikt londýnskeho súdu, bližšie detaily neuviedlo. Na fungovaní stajne by sa problémy nemali prejaviť, podľa médií však vstup pod nútenú správu automaticky ukončil zmluvu druhého pilota, Francúza Estebana Ocona.

Najväčším veriteľom je potom vlastná holdingová spoločnosť tímu, ktorej pohľadávka dosahuje 178 miliónov libier.

„Naším cieľom je fungovať ako zvyčajne, ale zároveň pracovať na zabezpečení budúcnosti tímu,“ uviedol vo vyhlásení Geoff Rowley zo spoločnosti FRP Advisory, ktorá má správu na starosti. „Chystáme sa rokovať s akcionármi, aby sme čo najrýchlejšie uspokojili veriteľa,“ dodal.

Podľa médií by mohol zadlžený tím kúpiť miliardár Lawrence Stroll, otec kanadského pilota Lanca Strolla, v snahe zaistiť mu presun z Williamsu. Ďalším uchádzačom je ruský miliardár Dmitrij Mazepin, ktorého syn Nikita je členom stajne Force India a pretekajú v seriáli GP3.

Problémy Force India idú ruka v ruke s ťažkosťami majiteľa stajne Vijaya Mallyu, ktorý niekoľkými indickým bankám dlhuje miliardu dolárov za pôžičky dnes už zaniknutým aerolinkám Kingfisher. V Indii kvôli tomu čelí obvineniu z podvodu, čo však Mallya odmieta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sergio Pérez #Force India