Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homola zakončil domáci víkend 12. miestom: Dal som do toho všetko

S bilanciou 14., 18. a 12. miesto absolvoval šieste podujatie seriálu WTCR v Orechovej Potôni slovenský pretekár Matej Homola.

15.07.2018 13:59
SR Motorizmus WTCR osobné automobily Orechová... Foto: ,
Na na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni sa tento víkend konali majstrovstvá sveta WTCR.
debata

Počas celého víkendu sa trápil so svojím Peugeotom 308 a hoci si najmä v záverečných pretekoch výrazne vylepšil pozíciu zo štartu, priznal, že auto ho neposlúchalo. Tesne za Homolom skončil v tretích pretekoch ďalší Slovák Andrej Studenič, ktorý štartoval na divokú kartu.

Homolovmu tímu DG Sport Competition zahrala pred prvými sobotnými pretekmi do karát nielen zmena v aute, ale aj diskvalifikácia troch vozidiel Hyundai. Slovenský pretekár sa tak posunul do štvrtého radu na 8. miesto. Už v prvom kole mal po kontakte poškodené koleso i geometriu, čo sa prejavilo vytočeným volantom a nedotáčavosťou.

„Auto úplne prestalo poslúchať. Nedokázal som držať tempo s pretekármi predo mnou. Stratil som niekoľko pozícií a v poslednom kole ma ešte predbehli traja pretekári, keďže som mal problém udržať sa v ideálnej stope,“ uviedol Homola.

V následnej trojkolovej kvalifikácii sa Homola snažil zmeniť štýl jazdy, no nedosiahol potrebné tempo a jeho strata 1,264 na lídra znamenala 20. miesto.

Úvod 2. pretekov sa Homolovi vydaril priam ideálne. Štartoval až z 20. pozície, ale pred sebou mal voľné miesto po odstúpení Toma Coronela a už pred prvou zákrutou predbehol troch súperov a bol na 16. mieste. Po viacerých kontaktoch však začal strácať.

„Boli to veľmi zábavné preteky. Dobre som si zajazdil i predbiehal. Spravili sme veľa zmien a s autom som bol spokojnejší. Jazdil som rýchlejšie časy ako môj tímový kolega a neustále som ho sťahoval. Ku koncu už však auto nefungovalo ako by malo a aj pre opotrebované pneumatiky som ešte v záverečnom kole prišiel o dve miesta. Som však oveľa spokojnejší,“ poznamenal Homola na záver dňa, v ktorom obsadil 14. a 18. miesto.

„Dvanáste miesto po ťažkom víkende a veľkom trápení sa s autom. Skutočne som dal do toho všetko, ale auto ma skrátka neposlúchalo. Ďakujem za podporu,“ uviedol Homola na facebooku.

V úvode tretích pretekov sa kolízia štyroch áut zaobišla bez slovenského pretekára. Homola v nich napokon obsadil 12. miesto so stratou 20 sekúnd na víťaza, čím si o osem priečok vylepšil pozíciu zo štartu.

Okrem Homolu sa na domácom podujatí predstavil aj skúsený Andrej Studenič z tímu Brutal Fish Racing Team. Ten štartoval do tretích pretekov na divokú kartu z poslednej 26. priečky. Napokon obsadil solídne 13. miesto, ktoré bolo jeho najlepším umiestnením v rámci víkendu. V 1. pretekoch skončil na 22. priečke, v 2. na 20.

Z prvenstiev v jednotlivých pretekoch sa tešili Španiel Pepe Oriola, Talian Gabriele Tarquini a Maďar Norbert Michelisz.

Šieste podujatie tohtoročného seriálu cestovných automobilov WTCR bolo v pôvodnom pláne začiatkom augusta v Argentíne. Pre ekonomické problémy v krajine však bolo napokon zrušené a hrozilo, že dôjde k dlhej prestávke medzi podujatiami v Portugalsku (24. júna) a Číne (30. septembra). Napokon bolo podujatie pridelené Slovakia Ringu a uskutočnilo sa spoločne s pretekmi ťahačov FIA ETCR.

3. preteky (11 kôl, 1 kolo – 5,9222 km, celkovo 65,1 km)
1. Norbert Michelisz (Maď./BRC Racing Team), 2. Aurélien Comte (Franc./DG Sport Compétition) +2,005 s., 3. Fréderic Vervisch (Belg./Audi Sport Team Comtoyou) +8,273, … 12. Matej HOMOLA (SR/DG Sport Compétition) +20,767, 13. Andrej STUDENIČ (SR/Brutal Fish Racing Team) +25,516

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #Matej Homola