Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovakia Ring zažije veľký motoristický sviatok. Homola naň láka aj triumfom

Slovakia Ring stojí pred najväčšou výzvou vo svojej histórii. Pretekársky okruh pri Orechovej Potôni neďaleko Dunajskej Stredy bude cez víkend hostiť hneď dve prestížne podujatia pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).

12.07.2018 19:40
Matej Homola Foto:
Matej Homola.
debata

Spolu so Svetovým pohárom cestovných automobilov WTCR sa uskutočnia majstrovstvá Európy ťahačov ETRC.

Preteky ostro sledovaného WTCR sa 13. – 15. júla mali pôvodne konať v Argentíne, no pre finančné problémy ich zrušili. Slovakia Ring v ťažkej situácii promptne pomohol promotérovi a výsledkom je pretekársky supervíkend.

Seriál WTCR vznikol koncom minulého roka zlúčením Svetového šampionátu WTCC (na Slovensku sa uskutočnil šesťkrát) a medzinárodného TCR, z ktorého vychádza špecifikácia vozidiel.

Tie sú finančne dostupnejšie a bližšie k sériovo vyrábaným hatchbackom. Vyrovnané štartové pole zastupujú značky Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai, Peugeot a Volkswagen.

Za volantom Peugeotu 308 TCR vo farbách tímu DG Sport Compétition sa predstaví aj Matej Homola. Čoskoro 24-ročný slovenský jazdec pripravil domácim fanúšikom skvelú pozvánku. Pred troma týždňami triumfoval v portugalskom Vila Real a získal prvé body do hodnotenia WTCR.

„Verím, že toto víťazstvo fanúšikov navnadí a prídu ma hromadne podporiť. Úspech mi dodal aj psychickú pohodu, ročník sa dovtedy nevyvíjal tak, ako som chcel. Teším sa na domáce preteky. Výhodu mám v tom, že Slovakia Ring poznám lepšie ako moji súperi. Pred sezónou tu nemali možnosť testovať, ide však o pretekárov svetového kalibru, takže sa do toho rýchlo dostanú,“ vravel na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave Homola.

„WTCR je špička a poskytuje najväčší zážitok vo svojej kategórii. Verím, že nielen okolitým krajinám ukážeme, že vieme urobiť svetové podujatie,“ dodal Homola. Vďaka divokej karte bude štartovať aj ďalší Slovák, skúsený Andy Studenič (VW Golf GTI TCR).

Fanúšikovia rýchlych kolies si užijú aj seriály KIA Platinum Race a Suzuki Swift Cup Europe. Podľa organizátorov dosahuje predpredaj vstupeniek rekordné čísla. Bohatý program spolu s akciami pre celú rodinu sa začína už v piatok voľnými tréningmi, v sobotu a v nedeľu odštartuje celodenné motošportové divadlo od 9.00 h.

Víkendový program WTCR a ETRCna Slovakia Ringu

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #FIA #Matej Homola