Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritik Vettel pred Rakúskom: Bude to ako vo videohre

Do minulotýždňových pretekov vo Francúzsku tesne viedol šampionát formuly 1. Z jednobodového náskoku Sebastiana Vettela pred Lewisom Hamiltonom bola razom štrnásťbodová strata.

29.06.2018 13:46
vettel f1 Foto: ,
Sebastian Vettel počas piatkového tréningu na VC Rakúska.
debata

Najväčší ašpiranti na majstrovský titul si líderské pozície v hodnotení vymenili – v tejto sezóne už štvrtýkrát. Príde k zmene na čele aj po víkendovej Veľkej cene Rakúska?

Vettel finišoval na ostatnom podujatí až piaty, no zisk 10 bodov ho môže tešiť. Po štarte totiž narazil do Valtteriho Bottasa z Mercedesu a komisári jazdcovi Ferrari udelili päťsekundový trest. Talianske médiá písali o jeho amatérskej chybe, Nemec berie kritiku s úsmevom.

„Už to nezmením. Chyby patria k životu, pokúšam sa ich redukovať. Stále máme šancu na perfektnú sezónu,“ nestráca optimizmus Vettel. Na trati v Spielbergu sa mu nepáčia až tri DRS-zóny.

„Veď je to polovica okruhu! Šport by nemali robiť umelým a DRS-zóny sú ukážkou takéhoto zásahu. Keď okolo niekoho preletíte ako na diaľnici, nie je to veľký zážitok. Je to ako vo videohre Mario Kart, ktorú som v detstve obľuboval,“ kritizoval Vettel priveľa miest na využitie systému nastaviteľného zadného krídla, ktorý zvyšuje maximálnu rýchlosť a pomáha pilotom v predbiehaní.

Ferrari čaká náročná úloha. Od návratu trate v Štajersku do kalendára (v roku 2014) tu zatiaľ triumfoval len Mercedes. A nemecký tím teraz prináša aj balík vylepšení.

Na domácom okruhu si veria aj jazdci Red Bullu. Daniel Ricciardo sa okrem pretekov teší aj na viedenské rezne.

Nedeľňajší štart o 15.10 (priamy prenos Sport2) by malo sprevádzať slnečné počasie s teplotami okolo 17 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 145 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 131, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 96, 4. Bottas (Fín./Mercedes) 92, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 83.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 237, 2. Ferrari 214, 3. Red Bull 164.

debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #VC Rakúska