Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drámy z okruhov: Nekontrolovateľné autá v boxoch a celebritný safety car v múre

Na motoristických okruhoch nebola uplynulý víkend núdza o dramatické momenty.

04.06.2018 13:40
debata

Nedeľňajšie preteky automobilovej série DTM na maďarskom okruhu Hungaroring výrazne ovplyvnil dážď. Traja pretekári v boxovej uličke počas prietrže nezvládli riadenie svojich špeciálov a pri snahe zabočiť na výmenu pneumatík s nimi narazili do garážového múra.

Tragédiou sa mohol skončiť najmä prvý šmyk Lucasa Auera z Mercedesu, ktorý zrazil dvoch traťových inžinierov. O podobný rozruch sa neskôr postarali aj jazdci Edoardo Mortara a Bruno Spengler, odniesli si to mechanici, ktorí nestihli odskočiť, a zariadenie pred garážou.

Preteky ihneď prerušili a zranení sa dostali do rúk zdravotníkov. Jeden z nich, ktorého transportovali vrtuľníkom do nemocnice, utrpel vážne zranenie nohy. Ostatní sa mali stredné zranenia.

Podľa Spenglera spôsobili neovládateľnosť áut pneumatiky na suchú trať, na vode vraj mohol naraziť aj vyššou rýchlosťou ako je v boxe povolených 60 km/h. Aj Auer neskôr vyjadril poľutovanie nad tým, že spôsobil nehodu.

Ďalšia nezvyčajná kolízia sa odohrala v zámorí. Pred štartom pretekov americkej série IndyCar skončilo v stene bezpečnostné vozidlo. Ako je zvykom, za volantom Chevrolettu Corvette ZR1 sedela počas dvoch čestných kôl známa osobnosť.

,Celebrity pace car' riadil jeden zo šéfov automobilovej spoločnosti General Motors Mark Reuss, jeho spolujazdcom bol zástupca IndyCar-u Mark Sandy. Vážnejšie zranenia neutrpeli, štart pretekov už s novým bezpečnostným autom a pilotom sa posunul.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hungaroring #DTM