Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barrichellovi zakázali navštíviť Schumachera. Nikomu by to neprospelo

Zdravotný stav Michaela Schumachera po vážnom zranení hlavy pri lyžovaní na konci roku 2013 je zahalený tajomstvom.

20.04.2018 10:52
Michael Schumacher, Rubens Barrichello Foto: ,
Michael Schumacher (vpravo) a Rubens Barrichello na prezentácii nového modelu Ferrari pred sezónou 2004.
debata

Rodina sedemnásobného majstra sveta formuly 1 si želá rešpektovať súkromie jazdca i jeho rodiny a verejnosť už nebude informovať o jeho liečbe.

Bývalý tímový kolega Schumachera Rubens Barrichello poskytol rozhovor televíznej stanici Globo, v ktorom povedal, že o ňom nemá žiadne nové informácie.

„Snažil som sa nájsť cestu, ako ho navštíviť, ale povedali mi, že to neprinesie nič dobré pre mňa ani preňho,“ uviedol stále aktívny pretekár v domácich pretekoch Stock Car Brasil. Po boku Schumachera odjazdil vo Ferrari sezóny 2000 – 2005.

Tento týždeň sa vo viacerých médiách objavili informácie, že operáciu hlavy podstúpil aj Brazílčan, ktorému našli nádor na mozgu. Prebehla úspešne a nezostali mu žiadne trvalé následky.

Posledné stanovisko k stavu Schumachera, ktorý sa zotavuje v prísne stráženom dome na brehu Ženevského jazera, poskytla jeho manažérka Sabine Kehmová pred 16 mesiacmi: „Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať. Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru.“

Po ukončení pretekárskej kariéry bolo vraj želaním samotného Schumachera, aby médiá do jeho života nezasahovali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Rubens Barrichello