Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozdiel milimetrov. Hamilton už nemôže stratiť na Vettela

Takýto pocit zažil naposledy v sezóne 2016. Lewisa Hamiltona v úvodných dvoch pretekoch formuly 1 zradila technika a vrátane záveru minulej sezóny čaká na víťazstvo už päť podujatí. Obhajca titulu môže odkliať preňho netradičnú čiernu sériu už tento víkend na Veľkej cene Číny.

13.04.2018 15:00
MOTOR-F1-CHINA/ Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton (Mercedes).
debata

V Šanghaji sa našlo len málo premožiteľov Brita. Vyhral päťkrát (v roku 2008 a 2011 vo farbách McLarenu), vďaka čomu neohrozene kraľuje v historických tabuľkách. V uplynulých štyroch ročníkoch sa netešil z triumfu len raz, v hybridnej ére tu zatiaľ triumfoval len Mercedes.

Napriek tomu vstupuje Hamilton na tretiu zastávku F1 s veľkým rešpektom – voči jazdcom Ferrari.

„Bude veľmi ťažké zdolať ich. Presvedčili sme sa, že sú na rovinkách rýchlejší a tie sú tu naozaj dlhé. Z Číny máme dobrú bilanciu, ale bude to tesné. Medzi nami a Ferrari sú milimetre,“ povedal Hamilton pre AFP. V Austrálii finišoval druhý, v Bahrajne po stíhacej jazde tretí.

„Viac bodov na Sebastiana si už nemôžem dovoliť stratiť,“ dodal na adresu Vettela, ktorý oslavoval z najvyššej pódiovej priečky v oboch prípadoch.

Tréning na VC Číny F1 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Lewis Hamilton (Mercedes).

Takýto vstup malo Ferrari naposledy v roku 2004. Zaujímavosťou je, že od roku 1982 sa víťaz úvodnej dvojice pretekov tešil z majstrovského titulu.

„Neverím na takéto veci. A kalendár v tom čase nebol taký nabitý. Tieto štatistiky občas pracujú vo váš neprospech. Až šiesti jazdci sú k sebe veľmi blízko a pred nami je dlhá sezóna,“ uviedol Vettel.

Oba piatkové tréningy, druhý v daždi, vyhral Hamilton. V druhom delila prvú štvoricu len jedna desatina sekundy. Vettel, ktorý obnovil svoj extravagantný zostrih z Austrálie, skončil šiesty, resp. štvrtý.

Nedeľňajšie preteky odštartujú o 8.10 SELČ (priamy prenos Sport2), meteorológovia už predpovedajú slnečné počasie s teplotami okolo 20 °C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 50 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 33, 3. Bottas (Fín./Ferrari) 22, 4. Alonso (Šp./McLaren) 16, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 15.

Pohár konštruktérov: 1. Ferrari 65, 2. Mercedes 55, 3. McLaren 22, 4. Red Bull 20, 5. Renault 15.

debata chyba