Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rossi sa do dôchodku nechystá. V MotoGP bude jazdiť aj po štyridsiatke

Taliansky motocyklista Valentino Rossi bude pretekať v majstrovstvách sveta v kategórii MotoGP za továrenský tím Yamaha až do svojich 40 rokov.

15.03.2018 17:25
Valentino Rossi MotoGP Foto: ,
Valentino Rossi.
debata

Deväťnásobný šampión, ktorý cez víkend v Dauhe začne s japonskou stajňou už 13. sezónu, predĺžil s vedením tímu zmluvu o ďalšie dva roky.

„Keď som s Yamahou podpísal posledný kontrakt v marci 2016, bol som zvedavý, či bude aj môj posledný v pozícii jazdca MotoGP,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení Rossi, ktorý vo februári oslávil 39. narodeniny.

„Chcel by som im poďakovať za to, že vo mňa veria, pretože tá výzva je veľká: byť konkurencieschopný až do štyridsiatky,“ do­dal.

Náročných úloh sa však Rossi nebojí a na teší sa na pokračovanie kariéry. „Bude to ťažké a bude to vyžadovať veľa úsilia z mojej strany a veľa tréningov, ale som na to pripravený. Motivácia mi nechýba, preto som podpísal na ďalšie dva roky,“ vysvetlil slávny Talian, ktorý získal prvý titul majstra sveta v roku 1997 v kubatúre do 125 ccm.

O dva roky neskôr ovládol triedu do 250 ccm a od roku 2000 súťaží v kráľovskej kategórii, v ktorej triumfoval už sedemkrát.

debata chyba
Viac na túto tému: #MotoGP #Valentino Rossi