Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Alonso stratil koleso, Ricciardo bol najrýchlejší. Pozrite si galériu z testov F1

Španielsky pretekár Fernando Alonso po roku opäť smolne odštartoval testy na novú sezónu formuly 1.

26.02.2018 15:09
Kimi Räikkönen Foto: ,
Kimi Räikkönen (Ferrari) počas testov na okruhu Catalunya.
debata

Zatiaľ čo pred rokom sa mu hneď v prvom kole na okruhu v Barcelone pokazil motor, v pondelok po šiestich kolách prišiel o pravé zadné koleso.

„Mali sme problém so skrutkou, už je to vyriešené,“ citovala agentúra Reuters Zaka Browna, šéfa stajne McLaren, ktorá do nového ročníka vstúpila s motormi Renault.

V minulej sezóne používal tím nespoľahlivé pohonné jednotky Honda, Alonso so Stoffelom Vandoornom získali iba 30 bodov a v Pohári konštruktérov skončil McLaren predposledný.

„Všetky tímy tu budú riešiť nejaké problémy a presne na to testy slúžia. Vôbec to pre nás nie je problém,“ dodal Brown. Dvojnásobný majster sveta Alonso sa ešte v predpoludňajšej časti vrátil na trať a počas desiatich kôl zajazdil ôsmy najlepší čas so stratou štyroch sekúnd na najrýchlejšieho Daniela Ricciardia z Red Bullu.

Austrálsky pilot zvládol 60 kôl a zaznamenal najlepší čas 1:20,179. Druhý bol Valtteri Bottas z Mercedesu s 58 kolami a stratou dvoch desatín na Ricciarda.

Úvodné testy pred novou sezónou F1 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nový monopost predstavil aj tím Force India s...

Tretiu priečku obsadil Kimi Räikkönen z Ferrari. Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu by sa mal predstaviť až v popoludňajšej čas­ti.

Monoposty, ktoré už majú novú ochranu hlavy pilotov, tzv. Halo (v preklade svätožiara), budú stajne v Barcelone skúšať až do štvrtka. Ďalšie jazdy sú na programe od 6. do 9. marca.

Nový ročník odštartuje 25. marca Veľkou cenou Austrálie.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Fernando Alonso #Daniel Ricciardo #testy F1